·328 syf.····Okunma: 19 Şubat 2025 16:57 “Bir arabanın arkasında saklanıyorsun, diye düşündü karamsarlıkla. Vadinin karşı kıyısında, iki kilometre ötede bir katil dürbünüyle seni takip ediyor. Susadın ve yorgunsun. Hava kırk derece ve dört kişi için sadece iki şişe su var. Telefon çekmiyor. Yüzlerce metre boyunca her yana uzanan bozkırla çevrilisin, arkasına saklanacağın çok fazla bir şey yok. Burası çölden ibaret. Küçük bir hata ölüm demek. Arabanın arkasından çıkmak anında ölüm demek.”
Kitabın konusunu size böyle özet geçerek diyeceğim tek şey: Kocaman bir vay canına! Evimin sıcak konforunda, dışarıda kar yağarken okumuş olmama rağmen kendimi Nevada’nın uçsuz bucaksız çölünde, bir katilden kaçıyormuş gibi hissettim. (Kitap okumak insana bu etkiyi yaratır ama siz de farkında olun diye tekrar etmek istedim.) Gerilim baştan sona hiç düşmedi. Karakterlerin derinliklerine bayıldım ve yazarın böylesine kaotik bir ortamda mizah anlayışından ödün vermemesi ayrıca hoşuma gitti.
Gerilim severlerin mutlaka okumasını gönül rahatlığıyla öneririm. Hani böyle, gece yarısı televizyonda zap yaparken Kanal D filmine denk gelirsiniz ve bitene kadar gözünüzü kırpmadan izlersiniz ya… İşte bu kitap tam olarak öyleydi! Okuyun, okutturun!