2025 8. kitabı
#kitapyorumu #seldaileoku #bebekevi ÖLÜLERİ YAŞATAN KARANLIK BİR RUH İŞ BAŞINDA... . Dedektif Helen, zorlu bir davadan alnının akıyla çıkmış fakat sahilde,kumların içinde bulunan genç bir kızın cesedi ile yeni bir davaya daha yelken açmıştır. Yapılan otopsi sonucunda kızın cesedinin,üç yıldır o sahilde gömülü olduğu anlaşılmıştır. İşin ilginç yanı ise, ölü olan kız, sosyal medyada mesajlar paylaşmaktadır. Ne tesadüftür ki, başka genç bir kız da kayıptır. Polis kayıp kızın peşine düşer. Polisin bilmediği durum ise, kayıp olan kız bir evin mahzeninde bulunan bebek evinde tutsaktır. Helen'in karşısında bu sefer bambaşka düşünen bir katil vardır. Helen ve ekibi için saniyeler bile çok kıymetlidir. Ve cesetler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayacaktır. . Seri katillerin çoğuna baktığımda hep çok zekiler ve bu kadar zeki iken neden cinayet işlemeyi tercih ediyorlar? Sorunun cevabı çok basit, kendine güveni olmayanlar, reddedilmekten dehşet derecede korkanlar ve alışkanlıklarının esiri olanlar, cinayet işleyen insanların bir takım özellikleridir. . İlk iki kitapta katilleri haklı bulmuştum. Ama bu kitapta katil için çok ikilemde kaldım. Muhteşem bir zekâya sahip ve bir o kadar da manipülist bir kişiliği var. Akıl oyunlarını ve sınır zorlayan takıntısını demiyorum bile... Sevgisizlik insanı bambaşka bir kişiliğe dönüştürür. Bunu bir kez daha görmüş oldum. Hem de çok acı bir şekilde... . Konu öylesine akıcı ki, kitabın bittiğini son sayfada ki resimleri görünce farkına vardım. Ve tabi elim böğrümde yine kalakaldım. Üst üste bana çok ağır geldi. İlk önce Sımon Beckett'tan yara aldım ve şimdi de M.J.Arlıdge bana yara açtı. Cidden tansiyonum çıktı. Böyle güzel serileri lütfen devam ettirin. Evet Pegasus Yayınları, hani Ocak ayında serinin 10 kitabını birden çıkarıyordunuz? Bu hangi yılın Ocak ayı acaba? Böyle birbirine bağlantılı olan seriler peş peşe çıkmalı ki, biz okuyucularda önceki okuduğumuz kitabın konusunu unutmayalım değil mi? Zamanımız kıymetli ve ben bu serinin bir an önce tamamlanmasını istiyorum. Lütfen bizi daha fazla bekletmeyin. Yeteri kadar bekledik çünkü... . Mutlaka bu seriyi okuyun. Ben çok geç okudum ama iyiki okudum dediğim serilerden biri oldu. Tabi, bir de Helen'in geçmişi var. En çokta o geçmişi merak ediyorum. Şiddetle tavsiye ederim. . #m.j.arlıdge #polisiye #gerilim #tersköşe #psikolojikgerilim #gizem #fyp #kitapaşkı #kitaptavsiyesi #kitapönerisi #bookstagram #kitapkurdu #bookworm #bookstagrammer #okumakgüzeldir #okumakayrıcalıktır #okumaközgürlüktür #okumayıseviyorum #readers #booker #kendikitaplarım #reklamdeğildir
Psikolojik-Gerilim
Bebek EviM. J. Arlidge · Pegasus Yayınları · 202046 okunma