2025 13. kitabı
Özellikle meslek hayatım konusunda derin düşüncelere daldigim bı zamanda bu kitap bana çok iyi geldi. Sevdiğin işi yapmak mi yoksa yaptığın işi sevmek mi konusunda beni aydınlattı. TLC emlak programları "ya sev ya sat" gibi oldu :)) Günün mutluysa mutlu bir hayatın vardır felsefesini sevdim. Kitaptaki kitapçı kızın kendine oluşturduğu dünyayı ve o sıcaklığı sevdim. Kitabın başlarında her şeyi bırakıp ben de mi kitapçı açsam çay demler, örgü orer, dikiş diker, kitap okurduk dedim. Ama kitabın sonuna doğru aslında sorunun bazen çok basit şeylerde olabilecegini fark ettim. Benlik tasavvuru, beklentiler, özgüven, hayaller, çevredeki insanlar ve olaylar... Hepsi o anki işten zevk alma oranını etkiliyor. Ve zevk alinmiyorsa ilk başta bu faktörlere yoğunlaşmak gerekiyor. Belki mekan degistirmek, belki görüşülen insanlara sınırlama koymak, belki beklentiyi düşürmek veya potansiyelin farkına varmak. Hepsini denedikten sonra hala olmuyorsa başka alanlara şans vermek de bı seçenek. Çünkü hayat biricik. Şu an için kafamı rahatlattı. Bu tarz bı bocalama içinde olanlara tavsiye ederim.
Hyunam-Dong KitabeviHwang Bo-reum · Athica Yayınları · 202415,2bin okunma