·360 syf.····Okunma: 15 Şubat 2025 10:03 “Bir kadının vücudu, tüm yaşamın kaynağıdır. Onu gururla taşımalısın.”
Önce bir uyarıda bulunmak istiyorum; lütfen dini tabularınız çok yüksekse bu kitabı okumayı tercih etmeyebilirsiniz, bazı yazımlar sizleri rahatsız edebilir!.. :)
Yaratılan ilk insan Adem’in eşi Havva değil Lilith’dir bu kitaba göre. Yasak meyveyi yedikten sonra fikirleri değişen ve her şeyi sorgulamaya başlayan Lilith, Adem’e ve Tanrı Yahve’ye baş kaldırır. Bunun sonucunda da cennetten kovulur. Kovulduktan sonra da ölüm meleği Samael ile karşılaşır. Samael yaradılışından beri hep onu beklediğini söyler ve bu ikili kendi inançlarını tüm insanlığa yaymaya çalışırlar. Lilith ölümsüzdür ve çağlar boyu sürecek bir yolculuğa çıkarır bizleri. Bu kitapta bir çok dini karakterlerle karşılaşıyoruz. Diyorum ya yolculuk bayağı uzun :)
Konusu bir hayli ilgimi çeken mitolojik romanda bir çok karakterle karşılaşıyoruz okurken. Nuh, Meryem, Yeşua diye bahsettiği İsa, İlyas peygamber bunlardan bir kaçı sadece. Feminist bir hikaye okuyoruz. Yazar anladığım kadarıyla oldukça feminist ve ezber bozan bir yorumlaması var bizim karakterlere. Erkek olanlarla özellikle oldukça kavgalı. Yer yer suni bir anlatım tarzı sezmedim değil. Fakat kendini kolay okutan bir roman. Sıkılmıyorsunuz okurken. Çabuk akıyor. Ben çapraz okuma kitaplarımdan birisi olarak seçmiştim kendisini ve pişman olmadım. Yorulmadım okurken. Bu da burda dursun bakalım. :) Eee neler okuyoruz şu karlı günlerde azıcık sohbet edelim mi yorumlarda
#alıntı
“Hayatı seviyorsanız ölümü kabullenmeli ve ondan asla korkmamalısınız.”
Lilith, Nikki Marmery