2025 24. kitabı
Selamlarr Mesut Hayat kaleminden #çobanmatı ile geldim size. Hüseyin içine kapanık, derslerle ilgisi olmayan, hayvanları otlatan bir öğrencidir. Dersteki soruları hep içinden cevaplar, sesli söylemeye cesaret edemez. Bir ayağı da aksamaktadır Hüseyin'in. Aksayan ayağından dolayı kendine güveni yoktur. Bir gün derste öğretmeni sınıfa bir sürprizi olduğunu söyler. Herkes çok meraklanır. Hüseyin ilk başta umursamaz. Sonra içeriye satranç öğretmek için gelen bir öğretmen gelir. Herkese satranç dağıtır,satrancı öğretmeye başlar. İlgisiz olan Hüseyin öğretmenin Çoban Matı'ndan bahsettiğini duyunca çok merak eder. İlgi göstermeye başlar. Bir taraftan satrancı öğrenmeye devam eder Hüseyin. Bir gün de okuduğu bir kitap onun bakış açısını değiştirir. Eksik olan bir yönün başka bir potansiyeli ortaya çıkarabileceğini öğrenir. Acaba potansiyelim satrançta mı diye düşünmeye başlar. Her gün satranç çalışır, kendini geliştirir. Okuldaki turnuvada birinci bile olur. Artık kendine güvenmeyen o Hüseyin gitmiştir. İl yarışmasına hazırlanmaya devam eder... Devamı kitapta Kusurlarımızla, eksikliklerimizle de bir şeyler başarabileceğimizi anlatan harika bir başarı kitabı. Pek çok çocuğa ilham olacak bu kitap. Tavsiyemdir Her zafer kusursuz olmak zorunda değil. Bazen küçük bir kırık bile anı daha değerli kılar. Ben kupamı böyle sevdim bile... Bazen hayattaki en değerli şeyler, kusursuz olanlar değil, hikayesi olanlar... Bu kupa benim için sadece bir ödül değil, hayallerimin gerçekleştiği günün en özel tanığı. Eğri duruşu bile bana bir şey anlatıyor: Bazen mükemmel görünmek değil, içindeki değeri bilmek önemli. Bu küçük kırık, bana hep bugünü, bu heyecanı, bu mutluluğu hatırlatacak Okulda arkadaşları resim yaparken ellerinin titrediğinden yakınırdı. Matematikte bazı soruları çözemediği için üzülen, sporda koşarken düşen arkadaşları vardı. Hüseyin onlara kupasını gösterirdi; Bakın, derdi gülümseyerek "Bu kırık benim en sevdiğim yer. Çünkü her sabah bana fısıldıyor. "Kusursuz ol maya çalışma, kendin ol yeter!"
Çoban MatıMesut Hayat · Köklü Yayıncılık · 202428 okunma