İnsanoğlunun kafasını kurcalayan en ilginç konuların başında gelir zaman yolculuğu. Birçok teori, paradokslar, beyin yakan konular ve uçsuz bucaksız dünyalara kapı aralayan eşsiz bir konu. Çocukluğumda defalarca Zemeckis'in Geleceğe Dönüş serisini izlemiş ve bu konuya oldukça kafa yormuşumdur. Yeri gelmişken yine H. G. Wells in kitabından uyarlanan 2002 yapımı Zaman Makinesi filmine de değinelim, her ne kadar kitabı kadar güzel olmasa da güzel filmdi.
H. G. Wells de benim gibi 4. boyuta oldukça kafa yormuş birisi. Ve okunması muazzam keyifli olan Zaman Makinesi kitabını yazmış. Buradan onu okumayan herkese o kitabı tavsiye ediyorum. Ama onun öncesinde o kitabın bir öncülü gibi olan bu kısa öykü kitabını okumanız da o kitaptan alacağınız zevki artıracaktır. Kitap bittiğinde keşke biraz daha uzun olsaydı dedim içimden.
Llyddwdd'de bulunan eski bir çiftlik binasına hiçliğin içinden aniden zuhur eden ilginç görünümlü bir yabancı Llyddwdd'lilerin ilgisini ve kuşkusunu çekmeye başlar. İsminin Dr. Moses Nebogipfel olduğu anlaşılan yabancı kasabada birçok söylentinin çıkmasına neden olur. Kasabalılara göre karanlık güçlere sahip olan Nebogipfel aslında bir zaman argonotudur ve hikayemiz de böylece başlar...
"Yolculuk... Akla hayale gelmedik tehlikelerle dolu olacak. Daha önce kısa bir denemede ölümün dişleri arasında durdum bile. Ama aynı zamanda en kutsal akla hayale gelmedik zevk ve sevinç vaadiyle de dolu, gelecek misiniz?"
Keyifli okumalar diliyorum.