2025 32. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2025 09:26
Fırat Can Ayvaz Mavi ile hepinize yeniden merhaba. Şimdi sizlerle Mavi'nin hayat mücadelesine tanık olacağız. Hayat Mavi için her zaman bir sınav yeri oldu. Yaşadığı her acı ve kayıp onun gücünü bitirdi ve düştü. Evet kalkmasını bildi ama her seferinde daha yeni bir yara ile tanıştı. Yaşadığı her kayıp belki bir şeylerin habericsidir diye düşündüm ama yok Mavi'nin kaderinde sanki mutluluğa yer yoktu. Hayatında değer verdiği her şey elinden alındı. Ama hayat ile savaşmaya ve mücadele etmeye kararlıydı. Yaşadığı kayıplardan sonra hayatında yeni bir sayfa açmaya karar verdi. Yusuf'a bağlandı ve aşkı tanıdı. Ama bu aşkı yaşaması için yeni bir sınav vermesi gerekiyordu. Tam her şey yoluna girdi denildiği anda hayat yine son oyununu oynadı ve Mavi'nin kanadı yeniden kırıldı. Şimdi hayatta yeniden soluk almasını gerektirecek bir neden var. Hayat Mavi'den alacağını aldı. Mavi her seferinde eksildi ama yeniden doğmayı başardı. Peki bundan sonra nasıl bir yolda devam edecek. Bu kayıpların arkasından yas tutup kendini mi bitirecek, yoksa yeniden küllerinden doğacak mı? Hayatta kalma mücadelesinde elinde kalanlar ona yoldaşlık için yetecek mi? Yoksa kader yeniden ağlarını örecek mi? Öncelikle yazarımız Fırat Can Ayvaz 'a teşekkür etmek istiyorum. Harika bir okuma yaptım. Kitabı okumadım resmen yaşadım diyebilirim. Özellikle kitabın başında okuduğum her cümlede geçmişe gittim ve kendi adıma bir sınav verdim. Her gözyaşım geçmişteki kayıplarım için aktı. O yüzden kitabın önemi benim için bir başka.  Bu arada kitabın bir bölümü Artvin'de geçiyor ve yazılanlar o kadar gerçekti ki sanki kendi hayatımdan bir parça okuyor gibi hissettim. Kaleminiz daimi ve okurunuz bol olsun. Umarım devam kitabı vardır. Çünkü bu kitap böyle bitmemeli. Kaktüs Hanım
MaviFırat Can Ayvaz · Destek Yayınları · 202433 okunma