Mediha hanım ölmek istiyor
2025 16. kitabı
Merhaba arkadaşlar bugün @emresaracoglum kaleme aldı The Kitap Yayınları tarafından yayınlanan #MEDİHAHANIMÖLMEKİSTİYOR kitabı ile geldim. 2024 Don Kişot İyi Edebiyat Ödülü Finalisti Eski bir şarkıcının hayatını, geçmişte yaptıkları kendiyle olan muhasebesi, yaptığı işler, hayalleri, hayatı kazandıkları ve kaybettikleriyle Mediha. İnsan hayatta kalmak yerini korumak için neler yapıyor, yapmak zorunda kaldığını okurken bir çok derste alıyor insan. 192 sayfalık bir romandı. Akıcı ve eğlenceliydi. Kısa Özet Mediha hanım 80 yaşında yardımcısı İsmet ile birlikte yaşıyor birlikte sefalet içerisindeki hayatlarına devam ediyorlardı. Bir gün aldıkları bir telefon ile talih yüzlerine gülmüştü. Adem ve Hazan hemen gelin iş tekliflerini Mediha hanıma anlatmış, Mediha hanım tekrar sahne alacağı için çok mutluydu. İsmet ise para kazanıp aç karınlarını doyuracakları için mutluydu. Mediha sesiyle zamanında insanları tesiri altına almıştı. Talih kuşu bir gülüp bir kaybolunca işler karışır. Yıllar sonra gelen bu teklif Mediha ve İsmet için bulunmaz bir fırsattı. Gazinoda sahne alacaktı Mediha ama sonradan işler değişir evlere şarkı söylemeye gönderilir. Mediha ve İsmet yeni işlere koştururken bir yandanda farkında olmadıkları olayların içine çekilirler. Bakalım bu iş nereye kadar sürecekti. Mediha ve İsmet para için nasıl bir işe girmişti? # #cigdemileokuyoruz #kitap #books #books #hediye #reklam #bookstagram #thekitapyayınları #keşfetteyiz #kesfet #instagram #türkiye #70s #90s #80s #60s #şarkıcı #müzisyen #sanat
Edebiyat & Roman
Mediha Hanım Ölmek İstiyorEmre Saraçoğlu · The Kitap · 2024121 okunma