Tüm kitapsever dostlarıma mutlu akşamlar kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum
Bir psikolojik danışman olarak beğendiğim, okuyanın muhakkak faydasını göreceğini düşündüğüm, psikolojik sağlamlığımızı arttırmak adına katkısının olacağı, psikoloji araştırma -inceleme türünde yazılmış kıymetli bir kitabın paylaşımı ile geldim.
Kitapta "güç" kavramı farklı açılardan ele alınarak, okuyucusunun kendini, duygu dünyasını tanımasına, yönetmesine ve iradesini güçlendirerek psikolojik sağlamlığı arttırılmaya çalışılmaktadır
Kitapta, güç sahibi olmak ile güçlü olmak arasındaki fark üzerinde duruluyor. Sahip olunan güç ile kişisel güç arasındaki fark ve hangisinin daha önemli olduğu anlatılıyor.
Yazarımız biz okurlarınıa farkındalığı artırma, duyguları yönetme ve iradeyi güçlendirme yollarını hikayelerle örneklendirerek anlatıyor. Bu örnekler ile somutlaştırarak bir nevi rehberlik yapıyor okurlarına.
Yazarın oldukça akıcı, anlaşılır bir dili var. Okurun kafasını karıştırabilecek akademik terimlerden uzak anlaşılır şekilde, hani neredeyse bir sohbet havasında bir anlatımı var. Özellikle örnekleri, hikayeleri ile somutlaştırması bir nasihat atmosferinden uzaklaştırmış, kişisel gelişim kitaplarında alışıklığı gelen şöyle yap böyle yapma moduna girilmediği için oldukça başarılı bulduğum bir kitap oldu. Bizim sevgili kitapfisiltisi sevtap ile okuduğumuz bu kitabı genç okurlarımız da dahil tüm dostlarıma tavsiye ediyorum.
Kitaptan çok sayıda alıntıyı #1000ktap uygulamasına bıraktım
Güçlü olmak ve güçlü kalmak için öncelikli hedef, farkındalığı artırarak iç dünyanın dengesini sağlıklı yollarla sürdürebilmektir.
GüçZeynep Oktuğ Tırnova · Üçüncü Göz Yayınları · 202514 okunma