2025 6. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2025 10:33
EN GÜZEL DÜNLERİM    “Bazen bir insanı anlattıklarıyla tanırsın, bazen onun hakkındaki fikirlerinle, bazen de onunla birlikte geçirdiğin zamanla... Fakat hangi durum geçerli olursa olsun bir insanı asla tam anlamıyla tanıyamazsın. Çünkü birini gerçekten tanımak onun hislerini, fikirlerini bilmek ve en önemlisi onun ruhunu görebilmek ile ilgiliydi. İnsan denilen canlı devasa bir buzdağıdır. Göründüğü kadarıyla birini tanıdığını sanmak yalnızca yanılgıdır.”   “İnsan anılarından kaçmayı başarsa da kaderinden kaçmayı başaramıyor. En doğrusu anılarınla barışmayı öğrenmek... İyi ya da kötü bütün geçmişini sahiplenip yüreğinde sindirmeyi becerebilmen gerekir bazen. Çünkü kötü hatıralarla arana mesafe koyarak onlardan uzaklaşamıyorsun. Dünyanın neresine gidersen git ruhun da seninle birlikte geliyor. Bu yüzden huzurlu bir hayat için arınmış bir ruh gerekli insana.”   Öncelikle Ezgin Kılıç eserlerinin herhangi birini okursanız, kaleminin aşığı olacağınızın garantisini veririm. Yıllardır her bir eserini büyük bir aşk ve büyük bir merak ile okuyorum. Her eserinin yüreğimde ayrı bir yeri var. Kendisi gibi eserleri de benim için çok değerli. Yeni eserinde de Müjgan benim yüreğimi öyle bir dağladı ki ağlamamak elde değildi. Öğrendiğim gerçekler gelince ardı sıra, hem şaşkınlık hem üzüntü yaşadım. Ve ki eser bitti, ben de bittim. Dört gün geçti etkisi halen devam ediyor. Sonrasında roman okuyamadım çünkü etkisi geçmeden başka bir esere odaklanamazdım. Ahhh be Müjgan, yüreğimi çok acıttın... Onca olan şeye senin yüreğin nasıl dayandı... Yorumu yazarken bile gözlerim doldu. Samet bir bozuk saat için çıktığı yollarda karşılaşacağı kişileri ve öğreneceği sırları bilse yine çıkar mıydı? Diyorum... Eser için ne kadar yorum yazsam az gelir. Değerlendirme için bütün puanları versem yine de yetmez. On numara beş yıldız. Ve yazarımızın eserini özellikle evde okudum, duygularıma hakim olamayacağımı biliyordum. Eserle, Müjgan ve yazarımız ile baş başa olmak istedim. Gözlerim ile değil yüreğim ile okudum ve hayran kaldım. Emeğine yüreğine sağlık. Nice yeni eserler ile birlikte olmak dileği ile...   #ezginkılıç #engüzeldünlerim  #okudumbitti  #yorum En Güzel Dünlerim Ezgin Kılıç
En Güzel DünlerimEzgin Kılıç · Destek Yayınları · 202535 okunma