···Okunma: 22 Şubat 2025 15:33 Kızıl Dosya; dünyanın en ünlü dedektifinin ilk macerası ve Sherlock Holmes'ın Dr. Watsons ile tanışma hikâyesi.
Afganistan'dan yaralı olarak geri gönderilen Watsons kendine uygun kalacak bir yer ararken Barts'ta emrinde hastabakıcı olarak Stamford ile karşılaşması ve onun önerisi ile bekâr odasını yarı yarıya paylaşacak birini arayan Sherlock Holmes ile tanışır .
Watsons'ın ilgisini çeken Sherlock ile aynı evi paylaşmaya karar verirler .
Birbirlerini dikkatle izleyen Watsons ve Sherlock ilerde iyi bir ikili olacaktır .
Bu arada Brixton caddesinde işlenen cinayet için Scotland Yard dedektiflerinden Gregson Holmes'dan yardım ister ve iki arkadaş olay mahalline giderler .
Bomboş bir odada hiçbir yara izi olmayan bir ceset , cesetin yanında bir kan gölü , duvara yazılmış bir not ile karşılaşırlar . Sonradan cesedin kaldırılmasıyla bulunan altın yüzükten başka ellerinde delil yoktur .
Sherlock 'un keskin gözlem yeteneği , müthiş zekâsı ile soluk soluğa okuyacağınız bir polisiye .
@Qyayınlarının baskısı sert karton kapak ciltli ve şömizli ayrıca kuşe kağıttan posteri ile şahane . Bence her kitaplıkta bu baskı mutlaka olmalı .