Hafıza Sarayı Tekniğini pekiştirebileceğiniz bir kaynak
2025 11. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2025 19:13
“Hafızamızı güçlendirmek, öğrendiğimiz bilgileri uzun süreli hafızamıza almak için ne yapabiliriz?” sorusuna yanıt veren pek çok kitap var. Hafıza Sarayı Ustası bunlardan biri ancak öncelikli tercih olmamalı mı ? çok da emin değilim. Basit tekniklerden başlayarak daha kompleks olan hafıza sarayı tekniğini anlatıyor. Anlattığı her bir teknik için egzersiz çalışmaları verilmiş. Bununla birlikte eğer “hafıza” konusu özel ilgi alanınıza giriyorsa hafıza teknikleri eğitimi almış biri olarak bu kitabın, teknikleri öğrenmeniz açısından yetersiz kalacağı görüşündeyim. Tony Buzan’ın eserleri bu anlamda başvurulacak temel kaynakların başında gelir. Zira Dünya Hafıza Şampiyonu olmasının yanısıra sahip olduğu bilgiyi anlatma becerisi de oldukça kuvvetli bir yazar Buzan. Peki bu kitap bana ne sağlar? diye soracak olursanız da cevabım, “Artı değer olarak tekniklerin geliştirilmesi için size üzerinde çalışabileceğiniz 70’den fazla egzersiz sunuyor,” olur. Temeli, tekniği öğrenmek için değil ancak egzersizlerinden faydalanmak için yan kaynak olarak elinizin altında bulundurabilirsiniz. Anlatım dilinde cümlelerin uzunluğu ve üstün körü tanımlamalar, dil açısından da hatası bol bu kitabın ne yazık ki çok itina gösterilmemiş bir çalışmanın ürünü olduğu algısı yarattı bende. Sadece tekniklere yönelik bir egzersiz kitabı olarak iddia sunsaydı, yerinde olurdu. Niyetlenenler için şimdiden iyi okumalar diliyorum. Hafıza Sarayı Ustası Gareth Moore
Hafıza Sarayı UstasıGareth Moore · Maya Kitap · 20236 okunma