Mutlaka okunmalıı
2025 11. kitabı
Çok ama çok akıcı. İlk birkaç bölüm "Ya ben ne okuyorum, bütün bunlar bir yere bağlanacak mı ki?" diye düşünülebilir. Ama yazar çok iyi bağlamış. Ters köşeler çoktu, tahmin edilebilirliği düşük bir roman. Bir yere kadar okuduktan sonra tahmin yürütmeyi de bırakıyorsunuz. Karakterlerin hepsinin içinde bulunduğu fiziksel koşullar ve onların ruh halleri, düşünceleri okura aktarılabilmiş. Her karakter için psikolojik analiz yapılabilir, kafamda bir soru işareti olarak kalmadılar. Benim için önemli. Çünkü ben anlamak isterim, empati yapmak isterim. Bu da karakterin hem aile ve çevre yaşantısını hem de zihninden geçenleri bilmeyi gerektiriyor. Kitap okurken de buna dikkat ediyorum. Yazarın vermek istediği mesajlar ders niteliğinde gerçekten. Kontrolcü, ajan ebeveynler olduğunuzda da serbest ebeveynler olduğunuzda da çocuklarınızın hangi durumlar içerisinde olduğunu saptamak, onları kurtarmak sizin elinizde değil. İstediğiniz kadar kontrol edin, gözetleyin. Çocuklar sır saklamanın bir yolunu bulurlar. Yetişkinleri yönlendirmek çocukları yönlendirmekten daha kolay çünkü konu evlatları olduğunda daha farklı düşünüyorlar. Bu kitap da bunu iki ailenin arkadaş çocukları arasında gayet güzel anlatmış. Kaderin, olacakların önünü alamayız. Ve biz ne kadar plan yaparsak yapalım yaratıcı bizim için neyi uygun gördüyse onu yaşarız. Çok ufak ayrıntılar hayatımızı değiştirebilir. Okuyacaklara iyi okumalar.
Asla VazgeçmeHarlan Coben · Martı Yayınları · 02,317 okunma
Kesinlikle okuyacağım
Dicle ÇAPAR
Ben de senin yorumunu da merakla bekliyorum 👉🏻👈🏻