Selamlar dostlarım
( Spoiler olmadan )
Kitaba başlarken bana hitap etmeyeceğini düşünüyordum fakat öyle olmadı. Kitabı sevdim
Tatlı ve akıcı bir fantastik evreni var. Yazarın kalemi bana kitabı okutturduğu gibi kendimi evrende hissetmeme neden oldu.
Aron karakterinin güven sorunları varken karşısına çıkan Mana…
Mana gerçekten Aron için dönüm noktası gibiydi. Zamanla ona bağlanması çok güzeldi… hatta bir yerde şöyle diyor Mana, her şeyi buzdandı ama o benim üşümemden korkuyordu gibi bir şey söylüyor. Kitapta bayıldığım alıntılardan biriydi. Ona karşı olan tutumunu okumak o kadar tatlıydı ki…
Özellikle denizim diyerek hitap etmesi… Bazı sahneleri tekrar tekrar okumak istedim
Kitabın olay işleyişi vs çok güzeldi severek okudum diyebilirim. Mitoloji türünde fantastik sevmesem de pek gözüme batmadı.
Towa ve Mana sahnelerini daha fazla okumak istiyorum çünkü Towa çok tatlı biri ve sürekli Manaya destek oluyor
Beğenmediğim bazı şeylerde vardı kitapta.
Mesela puntosu. O kadar minikti ki yüzüme tuta tuta okudum. Böyle olunca da çok fazla ara vermek durumunda kaldım.
Onun dışında Loki ve diğerlerini çok az okuduk kitapta Kitapta onlarında ön planda olmasını isterdim ama daha çok Mana’nın sorunlarını okuduk gibi geldi ama bu da zaten kitabın bağlayıcı kısmı. Çünkü zaten kurgu Mana’nın (ve Aron’un) üzerinden dönüyor gibi.
Onun dışında Mana gelin olarak gönderildikten hemen sonra akışa bir anda adapte oldu. Geldiği yeri de aşırı merak ediyorum çünkü orada da kilit noktalar var gibi.
Bunların tümünden uzun ve sürükleyici bir seri olacağını çıkardım bende.
Gözüme batmadı bu durum sadece söylemek istedim.
Çok fazla karakter okumayı sevmem normalde ama çok geniş bir evren olduğu için sıkmadı bu durum beni.
Kısacası kitabı beğendim. Serinin devamını merakla bekliyorum