Spoiler içerir
2025 19. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2025 15:12
Kitabın anlatımı bence çok güzeldi. Kendini okuttu ve hep merak ettirdi. Ancak kitabın sonunun beni çok tatmin ettiğini söyleyemeyeceğim. Bence bu tarz kitaplarda önemli olan sadece katilin hiç tahmin edilemeyecek biri çıkması değil. Kitap bittikten sonra çok şaşırtmalı ve katil olan kişinin de size mantıklı gelmesi gerekir. Yani bir annenin intikam için 4 kişiyi öldürmesi çok insancıl gelmedi. Tabi öncesinde kocasını da öldürmüştü. Belli ki psikolojisi normal değil yani. Onun dışında kitabın ön ve arka kapak yazıları da mantıklı gelmedi. Örneğin önünde 'Herkes hikayeyi farklı anlatır ve biri daima yalan söyler. ' yazıyor. Kitapta bir kadının bir de adamın bakışından okuyunca ikisinden birinde okuduklarımız gerçek çıkmayacak düşünmüştüm. Çünkü bu yazının kitapta karşılığını da bulamadım açıkçası. Ayriyeten arka kapağında da kadın ve adam eşlerini tanımlayacak şeyler söylemişler ama onları da kitabın içinde bir şeyle bağdaştıramadım. Ne alaka yani. Kitabın arka kapak yazısı olması bana mantıklı gelmedi. Belki de ben bazı yerleri kaçırmışımdır. Son olarak Jack'in karakterini hiç beğenmedim. Resmen her kadından etkileniyor ve yapabilse hepsiyle yatarmış gibi hissettirdi. Bir de bunlardan sonra hala Anna ile olmak istiyor ve Anna'nın annesi de Rachael ve Jack'i görmesine rağmen en sonunda Anna ve Jack beraber aile oldukları için problem görmüyor. Bu kadar intikamcı bir kadının bence Jack'i de affetmemesi gerekirdi. Ayrıca Cat'in hiçbir suçu da yoktu. Kadın kendi emeğiyle işi kazanmış neden işi Anna'ya bıraksın ki? Sonuç olarak her şeyi sırf kızının intikamını almak ve kızı eve gelsin diye yapmış ancak bir karakterin sırf psikolojisi normal değil diye her işin ona yıkılmasını da mantıklı bulmuyorum. Kısacası tüm kitabın sonunda beğenmediğim yerler olsa da kendini gayet güzel okutuyor. Çerezlik olarak okunabilir yani.
Ne Yaptığını BiliyorumAlice Feeney · Yabancı Yayınları · 20227bin okunma