Puan vermedi·616 syf.····Okunma: 23 Şubat 2025 22:34 Edebi metinler her okunduğun da tekrar yazılır der 'Umberto Eco ya da buna benzer birşeydi, doğrusu bunu söyleyenin Eco olduğundan emin değilim, sözün tam olarak böyle olduğu da kesin değil,zaten kesin olan bir şey varsa hiçbir şeyin kesin olmadığıdır' der Montaigne ve devrimci bıyıklarının altından bize gülümseyerek geri çekilir.
Buna karşılık ,ben de Cortazar her okunduğunda tekrar okunur, deyişini ileri sürüp devamın da kesin olan bir şey varsa tekrar okuyacağımızdır dersem Eco ve montaigne'yi çürütmenin avlusunda volta atmış olurum. Kitabın kapağında yer alan Cortazar için öyküye Rönesans' getirme benzetmesini oldukça doğru bulduğumu söylemeliyim,eğer edebiyatçıların, yani özelde öykü yazan edebiyatçıların bir akşam yemeğinde toplandığını düşünürsek ve tekrar rönesansla bir telsiz bağlantısı kurmamız gerekirse,(Da vinci'yi buna alınmaması için ikna etememiz gerekiyor ), bunu son akşam yemeği tablosuna benzetebiliriz , havarilerden birkaçı, borges' italo Calvino veya Beckett olabilir fakat isa'nın kendisi kanımca Cortazar olmalıdır, kadehlerin Cortazar'ın öykünün haysiyetini kurtarması şerefine kalkması gerektiğinden şüphemiz olmasın.