Beklentim çok düşük olmasına rağmen beni bu kadar şaşırtan ve bu kadar "güzel bir kurgu ve edebî dil" okumayı gerçekten beklemiyordum. Rebecca Ross kitabı, fantastik bir kurgu olarak kaleme almış ve sayfalar arasında çoğu zaman J. R. R. Tolkien ve J. K. Rowling okuyormuşum hissine kapıldım. Sonra durdum kitabın kapağına baktım, Rebecca ablama tüm ön yargılarımı kırdığı ve beni böyle bir dünya ile tanıştırdığı için teşekkür ettim.
Naçizane önerim, kitabı okurken kulaklığınızı takıp Spotify'da "Fantastik kitap okurken dinlediklerim" çalma listesini de eş zamanlı dinlerseniz kendinizi o evrenin adeta içinde gibi hissedeceksiniz. Bundan bir 5-10 yıl sonra sinemaya uyarlanabileceğini de öngörüyorum ki çok isterim. Sağlam bir oyuncu kadrosu ve ekip ile sinema tarihine de yeni bir klasik doğabilir ve biz en ön sıralardan tanık oluruz tüm bunlara!
Genç yazarlara ve bu gibi genç/romantik kurgulara karşı ön yargınız varsa kesinlikle bu romana bir şans vermelisiniz arkadaşlar. Kaldı ki ben de bunlardan biriydim. Kafamın çok dağınık olduğu bir an, hiçbir şey düşünmek istemiyorum, Ebedî Rekabet de vakit geçirmelik bir kitaba benziyor deyip sepetime eklediğim kitabın beni bu kadar etkilemesi epey düşündürücü.
Tabii ki hiçbir roman kusursuz değildir, klişeler var mıydı evet olay örgüsünün bir iki yerinde bunu çok net hissettim ama böyle bir atmosferde çok da sırıtmadı. Tam anlamıyla bir gençlik romanı, tüm duygusallığı ve heyecanıyla!
27 yaşında bir genç kadın olarak (ki umarım otuza üç kalması beni genç olmaktan alıkoymuyordur) okurken inanılmaz keyif aldım! Tek tip kitap okumak da insanı zaman zaman çıkmaza sürüklüyor. Kimi zaman klasik almak lazım dünyamıza, kimi zaman çerezlik bir gençlik romanı, kimi zaman ise sağlam bir temele oturtulmuş fantastik bir bilim kurgu...
Bu gecenin ön sözü bu olsun,
Sevgilerimle.