Ebedî Rekabet

Rebecca Ross

"Bazen başkalarını sevmekten korkuyorum."
2025 35. kitabı
Okunma: 17 Temmuz 2025 23:44
İncelemeye yazım dilinin güzelliğinden bahsederek başlamak istiyorum. Çok fazla yabancı yazardan fantastik okudum. (En azından Türk yazarlara göre okuduğum daha fazla) Sanırım, en beğendiğim yazım dillerinden birine sahip bu kitap, yabancı yazarlar arasında. Zaten karakterler de yazmakla ilgilendiği için de çok büyüleyici bir yazım dili vardı ve beni tatmin etti. Betimlemeler, diyaloglar olsun gayet yeterliydi, doğaldı, yapmacık değildi. Kitapta tanrıların savaşı var ama çok ön planda değil. Karakterlerimizin arasındaki ilişki ağır basıyor diyebilirim hatta. Bazıları bu yüzden kitabın beklentilerini karşılamadığını söylemişti. Ben de bunu bilerek okumaya başladım ve hoşuma gitti açıkçası. Lakin çok fazla savaş unsuru ve atmosferi istiyorsanız bu kitap beklentilerinizi karşılamayacaktır. Fakat bunun ikinci kitap için geçerli olduğunu düşünmüyorum, ikinci kitabi henüz okumadım ama yazar bize bunun sinyallerini verdi. Yine de, ben savaş zamanında geçen savaşın acımasızlığını anlatan kitapları okumak,filmlerini izlemeyi seviyorum atmosferi daha baskın olsaydı benim için on puanlık bir kitap bile olabilirdi ama dediğim gibi kitap bunu vadetmiyor. Karakterleri sevdim, aralarındaki ilişkilerde güzeldi. Bazı sinir olduğum karakterler var onlardan spoilerlı kısımda bahsetmek istiyorum. Artı olarak, karakterlerin birbirlerine yazdıkları mektuplar kitabı sevmemi sağlayan en büyük etken falan. Mektuplardaki ilişkileri beni daha çok tatmin etti, gerçek hayattaki(?) tutumlarını o kadar çok sevmedim. Dediğim unsurların bilincinde olarak okursanız kitap bence gayet hoşunuza gider, bir şans verebilirsiniz. Bazı nedenlerden ötürü on puandan köşeyi döndü benim için. SPOİLER!!!!!!! Forest çok bencil bir insan, fikrimce. Irıs'in iyiliği için diyor kızın hayatını karartıyor. Başta
·416 syf.·
2025 48. kitabı
Kitabımız iki karakterin gazete de köşe yazarı olmak için birbirleriyle yarışmasını okuyoruz. Sonra birden savaşın ortasında bulduk kendimizi. Roman ve İris'i çok çok çok sevdim. Çok tatlıydı ikisi de. Birbirlerine laf atmaları, tartışmalarını okumak çok keyifliydi. Yazarın büyülü daktilo olayını da çok sevdim açıkçası bence o kısımları okumakta çok güzeldi. Roman neyin ne olduğunu bilse de İrisin kendini açması çok tatlıydı. Son kısımda ise her şey çok güzel ilerledi olabilecek her şey oldu. Hatta bu yüzden de devam kitabında ne işleyecek acaba yazar diye düşünürken son kısımı okuduktan sonra yine bakışma yaşadım. Benim için aşırı keyifli bir kitaptı oldukça sevdim.
Yeni Favorim !!!
2025 38. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2025 15:26
Selamlar dostlar,hoş geldiniz hepiniz. Şöyle güzel bir yere geçin,ben size bu güzel kitabı anlatırken siz de keyfini çıkarın. Evet çok az inceleme paylaşıyorum ve evet her kitaba inceleme yazmıyorum genelde. Ama bu uzun zamandır beklediğim ve okuduğum anda daha da aşık olduğum kitaba,inceleme yazmak zorundaydım ! Hazırsanız benim için yılın favorisi olan bu kitabı size anlatmaya başlayayım <3 (spoilersız bölüm) Öncelikle kitabımız mitolojik+fantastik ve romantik bir kitap ama genel olarak romantik tarafının ağır bastığını söylemem gerekiyor. Kitabımızın yaş seviyesi içinse +14 diyebilirim sanırım. Kitabın genel bilgilerini aktardığıma göre konusundan bahsetme vakti geldi. Kitabımız aslında yazarın da dediği gibi, “Kayıp abisine mektuplar yazan bir kız ve onları okuyan bir çocuk.” hakkında. Ana karakterimiz Iris,18 yaşında bir genç kızdır. Annesi ile yaşayan Iris’in abisinin iki tanrı arasında çıkmış büyük bir savaşa gönüllü asker olarak gitmiş olmasıyla birlikte Iris ise bir gazetede yazarlık yapmaktadır. Iris’in yeni başladığı bu işte,Roman isminde genç bir yazar daha vardır. Gazetede onları rakip yapan asıl şey ise ikisinin de savaştığı şeyin aynı olmasıdır: Köşe yazarlığı. Iris ve Roman’ın bu rekabeti onları gün geçtikçe birbirlerine karşı olan bir nefrete götürür. Bu rekabeti şahsen ben tam ayarında buldum,ne eksik ne de fazlaydı. Tam olması gerektiği kadardı.Bu noktada rekabetlerinden memnun olduğumu söyleyebilirim. “Rivals to Lovers” pek kullanılan bir trope değil ve yazan kesim de tam anlamıyla yazamıyor sanırım. O nedenle bu tropeu güzel kullanan yazarımız bence rivals to lovers hayranlarını mutlu edecek bir kaleme sahip. Nerede kalmıştık,Iris’in rekabetle dolu günleri. Iris bu yoğun iş günlerinin yanı sıra akşamları eve geldiğinde sürekli olarak abisi
2025 7. kitabı
Düşmandan Aşka Tanrıların Savaşı Mektup Arkadaşlığı Büyülü Mektuplar Rakip Romantizm Konusu Yüzyıllardır uykuda olan tanrılar yeniden uyanmış ve savaşmaya başlamıştı.. Dacre ve Enva.. Iris’in tek amacı, Tanrılar uğruna savaşmak için abisini cepheye yolladıktan sonra hem annesine bakmak hem de “Oath Gazette” de köşe yazarlığına terfi etmekti.. Terfiyi almak kolay değildi çünkü rakibi, en az onun kadar bu terfiyi isteyen Roman Kitt’ti.. Aynı zamanda Iris’in abisine yazdığı mektuplar büyüyle Roman’ın eline geçince, aralarındaki düşmanlık bambaşka bir bağa dönüşecekti.. Yorumum AĞAĞAĞAĞAĞAĞAĞAĞA FAVORİMM YA FAVORİMMM Deliriceemmm Neysee, sakin kalmalıyımm sjxkxkkz Öncelikle, kitaba dair hiç spoiler yememiştim, konusuna dahi çok fazla hakim değildim ve okumaya başlayınca da bunun bir nimet olduğunu fark ettimm İnanamıyorumm.. Yani kitabın, kendisine bu kadar bağlamasına inanamıyorum.. O kadar soft ve gerçek gibiydi kii, kitap değil de geçmişimizi okuyorum gibi hissettim Kitapta aşk, fantastiğe göre daha yoğun işlenmiş ama umrumda değil, daha yoğun bile olabilirdi ahsjsjksksksksk Yani kitapta Tanrılar, ejderhalar, yaratıklar, savaş, büyülü mektuplar var.! Ama çok safe hissettiriyor NASILLL ?? Ve mesela ben reread yapmayı çok sevmem ama bu kitabı ayda bir açar açar okuyabilirim, öyle bir hissiyat içerisindeyim şuan Gerçekten hislerimi cümlelerle anlatamıyorum ama yazarın dilini aşırı sevdim ve bu kitaba hissettiklerimi sanırım başka bir kitapta hissetmedim o yüzden benim için şuan başka bir yerde Iris.. Sarılmak istiyorumm, onu okuduğum andan beri hemde.. Yalnızlığını, güçlü kalma çabasını, kalbinin sesini dinlemesini ve mücadelesini iliklerimde hissettim.. Gurur duydum resmen Roman Çok fenaa ahajajaj İnanılmaz birisi yemin ederim inanılmazzz.!! Düşmanken bile
Ebedi Rekabet | İnceleme
2025 20. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2025 19:42
Rebecca Ross’un Ebedi Rekabet kitabını gerçekten çok beğendim. Hikâye, 18 yaşındaki Iris Winnow’un Oath Gazette’de köşe yazarlığı pozisyonu için verdiği mücadele ve bir yandan da annesinin alkol bağımlılığı ve savaşta kaybolan kardeşinin yokluğu arasında sıkışıp kalmış bir halde başlıyor. Iris, içindeki yükleri hafifletmek için kardeşine mektuplar yazmaya başlıyor ve bu mektupları gardırobunun altına bırakmaya başlıyor. Ancak bir süre sonra mektuplar gizemli bir şekilde kaybolmaya başlıyor ve aslında rakibi olan yakışıklı mı yakışıklı Roman Kitt’in ellerine ulaşıyor. Roman, Iris’e anonim olarak cevaplar yazmaya başlıyor ve ikisi arasında yavaş yavaş derin dokunaklı bir bağ oluşuyor. Bu gizli yazışmalar Iris’i savaşın en ön saflarına aynı zamanda kardeşinin izini sürmeye kadar götürüyor ve Roman ile aralarındaki ilişki ise zamanla nefretten aşka evriliyor. Umut ve kalp kırıklıklarıyla dolu bir genç yetişkin romantizmi olarak gerçekten sevdim. Kitaptaki fantastik ögeleri genel olarak beğendim ama bana göre biraz yüzeysel kalmıştı. Dünya inşası daha detaylı ve derin olabilirdi. Aynı şekilde mitolojik arka planın da daha kapsamlı işleyebilirdi, yazar ama yine de yazarın dili çok şiirseldi ve anlatımı ise akıcı ve duyguluydu. Karakterlerin kişiliklerini ve aralarındaki tatlı atışmaları gerçekten çok sevdim beni hem eğlendirdi hem de duygulandırdı. Hikâyenin büyülü bir yazışma aracılığıyla ilerlemesi ise onu daha da özel kılmıştı. Genel olarak sade, anlaşılır ama derinliği olan bir kitaptı. Ben severek okudum ve şimdi ikinci kitabı büyük bir merakla bekliyorum.
Spoilersız Ebedi Rekabet
2025 59. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2025 16:51
Kitaba başlarken çoğu kişi gibi yüksek bir beklenti içerisinde değildim, full aşk okuyacağımı zannediyordum ama kitap beni şaşırttı, oldukça iyiydi okuma süremden de anlaşılabileceği gibi bırakamadım kitabı.. Konudan kısaca bahsedecek olursaak şimdi iki tane tanrı var, Dacre ve Enva. Bu ikisi savaş halindeler tabii insanların da dahil olduğu bir savaş. Bizim Iris Winnow'un abisi Forest Winnow Enva'nın tarafında savaşmak için cepheye gidiyor. Evet İris ve annesi yıkılıyor her neyse annesi kendini içkiye veriyor durum böyle olunca Iris gazetede çalışmaya başlamak zorunda kalıyor. Burada Roman C. Kitt, yani ezeli rakibi ile tanışıyor, ikisi de terfi için yarışmaya başlıyorlar. Tür fantastik diye geçiyormuş ama çok öyle denilemez, daktilo kısmına bir açıklama bulmak için yazılmış gibi duruyor. Yoksa neredeyse hiçbir şey yok. Bir de savaş kısmında fantastiğe dair çok bir şey göremiyoruz, he ejderhalar falan var ama günlük hayatta yok demek istiyorum. Ve aklıma takılan bazı noktalar zaman ile ilgili. El feneri var, doğal olarak pil de var ama daktilo niye var?? Neyse ufak noktalar okurken çok takılmıyorsunuz. Karakterler güzeldi ya sadece ben düşmandan aşka temasını çok göremedim. Kitt zaten başından beri seviyor aslında Iris' i. İris için de çekim var ama rakip olduğundan dolayı umursamıyor. Neyse savaş zamanı olan aşk sahneleri çoook iyiydi. Zıplaya zıplaya dolaşmak istedim. Vee kitt aşırı centilmen. Iris için yaptıkları çok güzel, kalp bıraktım. Smut sadece bir sahne vardı bir de minik öpüşmeler. Savaş güzel betimlenmişti, çaresizliği hissedebiliyorsunuz okurken. İkinci kitap lütfeen çabucak çıksın ayy bakalım neler olacak.. Okuyunuz arkadaşlar bu kitabı. İncelememi okuduğunuz için teşekkür, kalp kalp
2025 6. kitabı
Ben bu kadar iyi çıkabileceğini düşünmemiştim. Gerçektennn mükemmeldi. Normalde son zamanlarda popüler olan fantastik-romantik (romantasy) kitapları çok hoşuma gitmiyor ama bu kitap bütün önyargılarımı kırdı. Gerçekten okuyun okutturun inşallah en yakın zamanda iki kitabını çevirirler.
2025 20. kitabı
Okunma: 13 Mart 2025 09:12
Ebedi Rekabet - #KitapYorumu Bu kitabı seveceğimi biliyordum ki beklediğim gibi oldu çok sevdim. Ama tabii ki eksikler var hepsini konuşacağız. Öncelikle konusundan bahsetmek istiyorum. Iris Winnow annesi ve abisi ile yaşayan 18 yaşında bir genç kız, çalıştığı gazetede köşe yazarlığı için kapıştığı biri var, 19 yaşındaki Roman Kitt. Ek olarak kitapta bir savaş var, Tanrılar savaşı. Iris’in abisi Forest da bu savaşa gidiyor ve bir daha haberleşemiyorlar, Forest ne kadar yazacağım demiş olsa bile. İlerleyen sayfalarda Kitt ve Winnow’un savaş cephesinde rakipten aşka doğru ilerlemesini okuyoruz. He fell first & harder, baskın olmasa bile fantastik bir kurguya sahip büyük ihtimalle fantastik ögelerin çoğunluğunu ikinci kitapta göreceğiz diye düşünüyorum çünkü bazı noktalarda soru işaretleri kaldı bende sonlara doğru, spoiler olmasın paylaşmıyorum o kısımları. Sadece tamam yazar distopik bir evren yazmak istemiş ama o evrene dair tüm detaylar aktarılmamış, eksik bir evren olarak geçti bana. Ç fazla yer değiştirmiyor karakterler zaten ama en azından evrenin detaylarını öğrenmek isterdim. Ayrıca daktilo detayları, çiftin birbirini tanıması ve bağlanması açısından çok güzel bir fikirdi çok beğendim hikayeye de güzel bağlandı hoştu. Roman’ın kitabın başından beri Iris’e düştüğü belliydi zaten ama Iris’in hayatı zordu ve Roman’ı yalnızca onu geride bırakan bir rakip olarak görüyordu. Ona güvenmiyordu ve varlıklı bir ailesi olduğu için Roman’ın her istediğini yapabileceğini düşünüyordu. Ama Roman öyle düşünmüyordu, onun hayatını babası yönetmişti ve artık ipleri eline almanın vakti gelmişti. Roman gerçekten güzel yazılmış bir karakter oldu benim için, savaşın ortasında resmen aşkı için savaştı. Eksikler olmasına rağmen kitabı çok sevdim, ikinci kitapta detayları da okuruz
Arkadaşlar, Arkadaşlaar!
2025 7. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2025 00:00
Beklentim çok düşük olmasına rağmen beni bu kadar şaşırtan ve bu kadar "güzel bir kurgu ve edebî dil" okumayı gerçekten beklemiyordum. Rebecca Ross kitabı, fantastik bir kurgu olarak kaleme almış ve sayfalar arasında çoğu zaman J. R. R. Tolkien ve J. K. Rowling okuyormuşum hissine kapıldım. Sonra durdum kitabın kapağına baktım, Rebecca ablama tüm ön yargılarımı kırdığı ve beni böyle bir dünya ile tanıştırdığı için teşekkür ettim. Naçizane önerim, kitabı okurken kulaklığınızı takıp Spotify'da "Fantastik kitap okurken dinlediklerim" çalma listesini de eş zamanlı dinlerseniz kendinizi o evrenin adeta içinde gibi hissedeceksiniz. Bundan bir 5-10 yıl sonra sinemaya uyarlanabileceğini de öngörüyorum ki çok isterim. Sağlam bir oyuncu kadrosu ve ekip ile sinema tarihine de yeni bir klasik doğabilir ve biz en ön sıralardan tanık oluruz tüm bunlara! Genç yazarlara ve bu gibi genç/romantik kurgulara karşı ön yargınız varsa kesinlikle bu romana bir şans vermelisiniz arkadaşlar. Kaldı ki ben de bunlardan biriydim. Kafamın çok dağınık olduğu bir an, hiçbir şey düşünmek istemiyorum, Ebedî Rekabet de vakit geçirmelik bir kitaba benziyor deyip sepetime eklediğim kitabın beni bu kadar etkilemesi epey düşündürücü. Tabii ki hiçbir roman kusursuz değildir, klişeler var mıydı evet olay örgüsünün bir iki yerinde bunu çok net hissettim ama böyle bir atmosferde çok da sırıtmadı. Tam anlamıyla bir gençlik romanı, tüm duygusallığı ve heyecanıyla! 27 yaşında bir genç kadın olarak (ki umarım otuza üç kalması beni genç olmaktan alıkoymuyordur) okurken inanılmaz keyif aldım! Tek tip kitap okumak da insanı zaman zaman çıkmaza sürüklüyor. Kimi zaman klasik almak lazım dünyamıza, kimi zaman çerezlik bir gençlik romanı, kimi zaman ise sağlam bir temele oturtulmuş fantastik bir bilim kurgu... Bu gecenin ön sözü bu
Ebedî Rekabet (spoilersız)
2025 2. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2025 00:00
Kitabı dün gece bitirdim. Yabancı hesaplarda çok popüler olduğu için benim de hayli merak ettiğim bir kitaptı. Kitabın atmosferini çok sevdim. İkilinin gazeteci ve rakip olmaları, mektuplar üzerinden iletişimleri ve daktilo olayının detayı bence çok güzeldi. Bunun dışında fantastik kısmı çok zayıftı, kurulan evren çok eksikti. Ortalıkta insan gibi dolaşan ve birbirleriyle savaşan tanrılar, ejderhalar (onun gibi bir tür yaratık); bunun yanında tanrılar için savaşan askerler var. Savaş sahneleri bana tarihi bir roman okuyormuş hissiyatı verdi ki tanrılar kitaba hiç katılmasa daha iyi olurmuş dedim. Gerçeküstü kısım sadece daktilo detayı olsaymış mesela. Yine de 2 serilik kitabın ilk kitabı olduğu ve sonu düşünülürse 2. kitapta tanrıların varlığı ve fantastik detaylar çok daha güzel işlenmiş olabilir. Merakla bekliyorum. Iris ve Roman’ı çok sevsem de hiçbir derinliği olmadan yazıldıklarını düşünüyorum. Düşmandan aşka klişesi beklentisiyle başlamayın, sadece rakip olma durumları var. Birkaç atışmaları dışında hiçbir düşmanlık görmedik. Atışmalarını daha çok okumak isterdim. Smut sahne olmamasını da çok çok sevdim (minicik masum bir sahne var ama o sayılmaz bile).

Rebecca RossYazar · 1 kitap
Rebecca Ross, genç ve yetişkin fantastik kitapların New York Times ve Sunday Times'da en çok satan 1 numaralı yazarıdır. Lisans derecesini UGA' dan İngilizce olarak aldı. Geçmişte bir Colorado ahbap çiftliğinde, bir okul kütüphanecisi ve bir kolej için canlı-zamanlı bir altyazı uzmanı olarak çalıştı.