Sonbahar havasına uygun olduğunu ve artık okumam gerektiğini düşünerek başladım. Aslında 2. kitabının indirimle ingilizce alıp öyle okumak istiyordum ama hemen okumak istedim bu kitabı ingilizce, 2.kitabı türkçe okumaya karar verdim.
Duygular,üslüp, olay örgüsü, karakterleri açısından harika bir kitapmış. Iris ve Roman arasındaki tatlı atışmalar, Dacre ve Enva olayının gizemi, Iris ve Roman'ın ailevi problemleri... Yani okurken hissederek ve karakterlerle bağ kurarak okuduğum için zaten 10 puan verdim. Şimdi ne anlatacağımı bilemiyorum bakacağım ama bundan sonrasında spoiler olabilir. Kitabın yavaş yavaş Iris ve Roman çerçevesinde ilerlerken aslında onlarında dışındaki dünyanın yani daha doğrusu savaş dünyasının Dacre ve Enva'nın gizeminin açığa çıkması ama hala savaşın içindeyken de bile herşeyi bilmemeleri... Bütün bunlara rağmen kendi açılarından bakıldığında savaş ile başa çıkmaları, korkuları, sevinçleri güzel aktarılmış. Yalnız kitabın sonundaki Forest ayrıntısı beni bitirdi. Bitirdi. Forest'a çok kızgınım. Sağlıklı davranmadığı açık. Roman'ı ve Iris'i bilmesine rağmen bencilce davranması, Dacre'nin tarafında olması gerçi onu seçmemiş ama... Iris'in, Roman'dan, Attie'den, Marisol'den ve Keegan'dan ayrılması öff. Benim found family dağıldı. Şuan kahroldum ve bu yüzden Forest'a kızgınım be. Üff. Aslında bir gazetecim yok bunu alayım diyerek Roman'ı da Dacre aldı yeraltına götürdü dkasdksakd Bunda mizah bulmak zorundayım. Roman'ı harcamayacaklar matmazel diye düşünüyorum. Hiç değilse iyileşir de, nasıl kurtulur Dacre'nin elinden... God damn you Forest. Bakalım 2. kitapta neler olacak.