YAŞADIĞI HAYATI SORGULAYANLAR VE ANLAM ARAYANLAR İÇİN...
Kendi benliğini keşfetmeye cesaretin var mı? Büyükşehirde, yalnızlık bir tercih midir, yoksa, kaçınılmaz bir durum mudur?
Chizu, annesi Çin'de bir iş kabul ettiği için Tokyo'daki yaşlı akrabası Ginko'nun yanına gider. Chizu'nun üniversiteye gitme niyeti yoktur, annesi onun için bunu ister, böylece geleceği daha iyi olabilir. Chizu, tren istasyonunun yakınında bulunan ve kedilerle dolu, biraz derme çatma evine varır ve trenler geçtiğinde çıngırdamaya başlar. Chizu ve Ginko birbirlerinin hayatını kolaylaştırmaya çalışmadan bir arada yaşarlar. Chizu, yaşlı insanların da dolu dolu (bir nevi) hayatlar yaşadığına şaşırır. Ginko özellikle sevgi dolu veya anlayışlı değildir, ancak Chizu'nun kendi yolunu bulmasına ve var olmasına izin verir. Elbette, Chizu bunu pek anlamıyor ve Ginko'ya karşı biraz kinci. Sonunda, bir yıl boyunca, dağınık ilişkiler, yarı zamanlı işler ve onu meşgul edecek başka bir şey olmadan mücadele ederek, Chizu kendi yolunu buluyor. Chizu ve Ginko arasındaki etkileşimler zaman zaman komik, kısmen nesiller arasındaki fark ve Chizu'nun her fırsatta Ginko'nun ölümünü önceden tahmin etmesi nedeniyle.
Yalnız Olmak İçin Mükemmel Bir Gün, 120 sayfalık, hızlı okunan bir kitaptı. Roman, ilkbaharda başlayıp ertesi ilkbaharda sona eren bir yıl boyunca ilerliyor. Romanın önemli bir mesajı, hayat mükemmel olmasa da, küçük şeyleri dert etmeden gençliğimizin tadını çıkarmamız gerektiğidir.
Bu okumayı beğendim. Yeterince hızlı ve eğlenceliydi, ayrıca oldukça da komikti. Ayrıca, o tuhaf Japon mizah anlayışı roman boyunca da mevcut.
Bu romanı okumaktan ve günlük Japon yaşamından kesitler almaktan keyif aldım. 15 'ten fazla dile çevrilen bu kitabı okumanızı tavsiye ederim
Kitapla ve Sevgiyle Kalın
@destekyayinlari
@beyazbaykusyayinlari
Semra
#yalnızkalmakicinmukemmelbirgun #engelsizokurlaokuyoruz #kitaptavsiyesi #kitaponerisi #mertveduruileokumazamani
#mertvedurununannesininkitaplari