···Okunma: 24 Şubat 2025 15:23 Gece Gidenler..
Gizem ve sırlara dolu bir kitap..
Catherine, huzur evinde hafıza kanadında yarı zamanlı çalışan bir hemşire adayı. Annesiyle beraber yaşayan, hiçbir akrabaları ve arkadaşları olmayan bir kadin. Aldığı iş teklifi ile hem hemşire olacak hem de annesinden uzağa taşınmak zorunda kalacak. Birbirinden hayatları boyu ayrılmamış olan anne kız için şimdi ayrılık zamanı.
Ama Catherine bu teklifi kabul etmekte kararsız çünkü annesinin hastalığının gösterdiği belirtiler, onun yalnız başına yaşamasını engellemektedir.
Kafası karışık olan Catherine'yi daha da şüpheye düşüren olaylar yaşandığında, artık tek bir amacı vardır. O da annesi Ruth'un geçmişini araştırmak..
Ruth, geçmişine dair sırların ortaya çıkmaması için elinden gelen herşeyi yapar ama bilmediği şey ise kızının bunu kurcalamaktan asla vazgecmeyecegidir.
Çünkü geçmişin karanlığının onları yutması an meselesidir..
Beni çok etkileyen kitaplardan birini daha sizlere bırakıyorum. Özellikle bir annenin kızı için yaptıkları, beni öyle çok etkiledi ki, kesin bende yapardım dedim. Kitabı okurken hiç böyle bir gecmisin açılacağını düşünmemiştim. Birbirlerinden başkası olmayan iki kadının, hem birbirine karşı hemde olaylara karşı verdiği tepkiler beni çok etkiledi. Su gibi akıp giden sayfalardan keyif alarak ayrıldım. Gerilim kısmı daha azdı kitapta ama gizem gerçekten güzel bir döngü ile bize aktarılmış. Kurgu ağı güzel örülmüştü. Geçmiş ve günümüz kısmında parçalar bir araya geldi.