2025 16. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2025 15:24
Elimi Tut.. 1973 yılı, Alabama, Afro -Amerikan toplumu.. Civil, Aile Planlaması kliniğinde işe yeni başlayan çiçeği burnunda bir hemşire. Siyahi bir kadın olan Civil, dönem şartlarına bakıldığında, toplum içinde saygın bir ailede dünyaya gelmiş ve onun şartları ile yaşamış. Fakat, işe başladıktan sonra kendisine verilen ilk görevde toplumun içinde çok farklı bir yapılaşma ile karşı karşıya kalmış. Siyahi kadinlara uygulanan doğum kontrol yöntemleri. İlk görevi ise 13 yaşındaki Erica ve 11 yaşındaki India.. Daha çocuk yaşta olan bu kızları doğum kontrolü aşısı yapmak. Hayata ve karşı cinse karşı hiç bir bilgisi olmayan bu iki kızın hayatını değiştireceğini bilmeden, onlara yardım etmeye başlar. Onun hastaları olmasına rağmen onun haberi olmadan kızlara uygulanan yöntem, Civil ' i çileden çıkarır ve artık bu işi hukuki yollara başvurarak çözmeye çalışır. İşte hepsinin hayatı, bu dönemeçte değişime uğrar.. Yukarıda anlattığım kitabın konusu, gerçek bir hikayedir. O dönemde siyahi kadınlara uygulanan yöntem tam bir soykırım niteliğindedir. Kendi izinleri olmadan, kandırılarak anne olma hakları elinden alınan kadınlar.. Beni gözyaşlarına boğan içler acısı bir hikaye bırakıyorum sizlere. Kitabı okurken hep o küçük iki kız çocuğu aklımdaydı. Neden dedim? Neden insanlar bir dünyayı paylaşmayı beceremiyor? İyi ki okuduğum dediğim harika bir gerçek tarihi kurgu. Ne kadar kalbimi paramparça yapmış olsa da bu hikayeyi okumaya fazlasıyla değerdi o sayfalar. İnsanoğlu her gün biraz daha fazla çürümeye gidiyor. Keşke o iki kız çocuğunun elinden tutabilseydim. Ama Civil benim yerime yaptı. Hikaye geçmiş ve günümüz olarak ilerliyor. Günümüz kısmının son sayfasında kitabın kapağını artık kapattığımızda duygularınız insanlığa karşı aynı olmayacak. Çok sevdim. Çok yaralandım ama çok sevdim. Kesinlikle herkesin bu hikayeyi okumasını isterim.
Elimi TutDolen Perkins · Ren Kitap · 202518 okunma