2025 39. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2025 17:37
Saidjah en Adinda – Multatuli Bu kitap, 19. yüzyılın önemli Hollandalı yazarlarından Multatuli’nin (gerçek adıyla Eduard Douwes Dekker) ünlü eseri Max Havelaar içindeki en dokunaklı bölümlerden biri olan Saidjah en Adinda hikâyesine odaklanmaktadır. Hikâye, sömürge döneminde Hollanda’nın kontrolü altındaki Endonezya’da, özellikle Java’da geçmektedir. Saidjah ve Adinda, genç yaşta birbirine âşık olan iki köylü çocuktur. Ancak, baskıcı sömürge yönetimi nedeniyle hayatları büyük zorluklarla karşı karşıya kalır. Saidjah, ailesinin geçimini sağlamak için başka bir yere gitmek zorunda kalırken, Adinda geride kalır. Aralarındaki aşk, yaşadıkları adaletsizlikler ve zorunlu ayrılıklar nedeniyle trajik bir hâl alır. Saidjah en Adinda, sadece dramatik bir aşk hikâyesi değil, aynı zamanda Hollanda sömürge yönetiminin acımasız yüzünü gösteren etkileyici bir eleştiri niteliği taşıyor. Sömürgecilik dönemindeki toplumsal adaletsizlikleri ve bireylerin yaşadığı trajedileri anlamak için okunması gereken önemli bir eser. Saïdjah en Adinda Multatuli
Saïdjah en AdindaMultatuli · Eenvoudig Communiceren B.V. · 20231 okunma