2025 6. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2025 14:34
Şeytan kimdir ? Hangi anlarda ortaya çıkar? Bize ne kadar yakındır ? Uzaklaşmak mümkün müdür? Yanımızdaki biri midir ? Ya da içimizde midir ? Bu öyküyü okurken akıldan en çok geçen sorular bunlar. Kitabımız Özetle ; Yevgeni adlı baş karakterimiz bekar iken bulunduğu köyde bir kadınla birlikte olmak ister. Bir tanıdığı Stepanida isimli güzel bir kadın bulur, kadın evlidir ama ikisi için de bir sorun teşkil etmez. Karşılığında kadına para verir ve ilişkileri bundan ileriye gitmez.Yevgeni evlendikten sonra ise ilişkileri sonlanır .Yevgeni evlendiği kadına yani Lisa'ya aşık olur (bana göre sözde bir aşk). Karısı hamile iken Stepanida'yı tekrar görür ve içindeki tutku Stepanida' ya yönelir mart kedileri gibi sürekli kadının etrafında dolanır. İşin çığrından çıktığını anlar ve karısıyla beraber uzaklaşır geri geldiğinde ise hala hiçbir şey değişmez, uzakken aklına gelmeyen o kadın yakınındayken aklından çıkmaz. Aklına iki çözüm yolu gelir, kitaba sonunu veren iki farklı son... "Elbette, kesinlikle mümkün değil. Düşündüğüm gibi sadece iki çıkış yolu var: Ya karımı öldürmeliyim ya da onu. Ama dur... evet, öyle ya: Üçüncü bir yol daha var; kendimi öldürmem,”... Bazı bilgilere göre Tolstoy'un bu kitabı öldükten 10 yıl sonra bulunmuştur.Aynı şekilde karısını aldattığı için ve kitaptaki şeytanı kadın olarak seçmesinden dolayı kitabı yayınlayamamıştır.( Ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum rahmetlinin günahını almayalım.)
ŞeytanLev Tolstoy · Bordo Siyah Yayınları · 20184,497 okunma
Kübra
Tercihim kesinlikle ikinci son birinci sonda taraflardan sadece birinin cezalandırılması adil gelmedi.