2025 9. kitabı
Aşk ne harika bir bilmece! Daha önce birbirini asla görmemiş, aralarında ne bir sevgi sözcüğü geçmiş, ne bir bakışma yaşanmış iki kişi bir saat süren bir güçlüğün içinde içgüdüsel olarak birbirlerine sığınıyorlar. Q Yayınları ile başladığım Sherlock macerasına bu kez Dörtlerin Yemini ile devam ediyorum! Sherlock, her zamanki gibi keskin zekâsı ve mantığıyla okuyucuyu büyülemeye devam ediyor. Kesinlikle favorim ve bu işi mükemmel bir şekilde başarıyor! Ancak bu kitap sadece bir dedektiflik hikâyesi değil; Sherlock ve Watson’ın dostluğuna da derinlemesine yer veriliyor. Bu ikilinin uyumu ve birbirlerine olan bağlılığı beni her seferinde hayran bırakıyor. Açıkçası, Watson gibi bir dostum olmasını çok isterdim! Bu kez Hindistan’dan Londra’ya uzanan geçmişin gölgeleri ve açığa çıkması gereken sırlarla örülü bir davanın içindeyiz. Her bir detay, kusursuz bir kurguyla birleşerek içine çekiyor. Kitabı okurken kendimi Sherlock gibi hissettim, davanın peşine düşüp ipuçlarını çözmeye çalıştım. Neden olmasın? Sonuçta okurken onun kimliğine bürünmek de işin en keyifli yanlarından biri! Çeviri konusuna gelirsek, yine muhteşem bir iş çıkarılmış. Akıcı ve özenli bir çeviri sayesinde hikâyenin atmosferine tam anlamıyla dalmak mümkün. Ayrıca punto konusu hepimizin ortak derdi ve Q Yayınları bunu çok iyi düşünmüş! Göz yormayan, ideal punto boyutuyla kitabı büyük bir keyifle, kısa sürede bitirdim. Eğer bu eseri hâlâ okumadıysanız, hiç vakit kaybetmeden listenize ekleyin!
Dörtlerin Yemini - Sherlock HolmesArthur Conan Doyle · Q Yayınları · 202514,7bin okunma