"Acaba Berlinde ben de kendimi Niko kadar yabancı hisseder miyim diye merak ettim ama ben kendimi zaten her yerde yabancı hissediyordum."
Herkese selamlar Bugun size @yanpasajyayinevi nin son bombası #22tur yorumu ile geldim. Bomba diyorum çünkü barındırdığı konu, okudukca kalbimi öylesine sıkıştırdi ki patlayacakmis gibi hissettim Nerede olursa olsun cocuğun çocuklugunu yasayamadigi her #hikaye beni derinden sarstigi için bu kitapta beni epey bir silkeledi. Çok güzeldi. Bir #yayinevi klasigi olarak #kitap çok uzun değildi ve bölümleri kısa kisaydi. Oldukça akiciydi ve cok hızlı okuttu.
Aldigi 4 Ödül ve yüksek satış rakamı kitabin hiçte boşuna bu rakamlara ulasmadiginin kanıtıdır. Canı gönülden herkesin okumasını isterim. #okuyunokutun
Tilda matematik alanında epey başarılı bir üniversite öğrencisidir. Ayyaş bir anneyle ve 10 yaşındaki Ida adındaki kız kardeşiyle yaşamaktadır. Annesinin kardeşine karşı sorumsuz kalması üzerine kendini bildi bileli, Ida'ya hem anne hem abla olmuştur. Üstelik bir yandan okuyup bir yandan da evi gecindirmektedir. Tabi bu surecte hem çocuklugunun hem gençliğinin keyfini surememistir. Ev, okul ve isten firsat buldukca tek nefes aldigi yer yasadiklari yerde bulunan havuzdur. Orada kiz kardesiyle her yagmurlu gunde yuzmeye gider ve 22 tur yuzer. Fakat tıpkı kendi gibi 22 tur yuzen biri daha ortaya cikinca kim oldugunu sorusturur. Bu kisi ise yillar once bir trafik kazasında yitirdiği arkadaşının abisi Viktor'dur. Görür görmez etkilendigi Viktor'un ortaya çıkması ve ardından hocalarından birinin Berlin'de onun adina bir üniversitede matematik alanında calisabilecegine dair başvuruda bulunması, Tilda'nin geleceğini değiştirmek üzeredir. Fakat en büyük korkusu kardeşi Ida bu durumda ne olacaktır? Geleceğini mi yoksa Ida'yi mi seçecektir?
22 Tur
22 TurCaroline Wahl · Yan Pasaj Yayınları · 2025154 okunma