2025 6. kitabı
allahım erken modern dönem ingiliz edebiyatını yok et bana bu oyunu okutan kişi videosunda bunu yamyamlık çerçevesinde ele almıştı ve erken modern dönem ing edebiyatındaki yamyamlığı da çok geniş bir çerçevede ele almıştı aslında. neyse, doğum gününde tiyatroya gidip izlemiş bunu ve yorumlamasından çok hoşlandığını söylemişti. tamora, yediği turtada (börek, çörek diye çevrilmiş burada) oğullarının olduğunu öğrendiğinde turtadan daha çok yemeye başlamış. elleriyle ağzına tıkıştırarak tıka basa denircesine. o bunu ilginç bulduğunu söylemişti ben de ilginç buldum. akıllıca aynı zamanda. şekspir’in tamora’ya titus’un itirafı akabininde bir replik vermeyiş olmasının sebebi de vereceği tepkiyi okumamızın hayalimizde canlandırabileceğimizle boy ölçüşemeyeceği yüksek ihtimalle. ya da değil, bilmiyorum. yine de oyunu izlemediğim halde böyle bir sahneyi çok net canlandırabiliyorum zihnimde ve ne kadar tüyler ürpertici olabileceğini tahmin edebiliyorum. ne kadar anlaşılır olabileceğini de. böyle bi oyunu izlemek ister miydim? eeeeeh kaliteli bir prodüksiyonla iyi bi doğum günü aktivitesi olabilir. ama sanırım istemezdim. bana kendini üç ya da dört günde okuttu ve bu sabah bahar döneminin ilk dersine gitmeden önce ağlanıp sızlanırken ve procrastinating eylerken bitirdim. kampüs sanırım böyle tatil dönüşleri sonrası "korktuğum kadar değilmiş"e evriliyor çünkü finallerden sonra bıraktığım gibi olan bir yere geri dönme düşüncesi beraber oturulacak gibi değil. progresif bir şekilde daha kötüye gider. neyse! bahsettiğim video da burada aa a, epey eğlenceli ve ufuk açıcı idi: youtu.be/fBjwDZ2Qc4M?si=... q: bundan sonra bi dönüşümler okur muyuz? a: okumayız. iyi günler
Titus AndronicusWilliam Shakespeare · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20141,113 okunma
okuması çok keyifli bi inceleme idi. teşekkür ederiz.
aren
rija ederim efenim.