2025 4. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2025 15:00
Mario Benedetti’nin kaleme aldığı bu kitap, Uruguay edebiyatının en önemli eserlerinden biri olarak bilinmektedir. Yazardan ilk okumamdı. Bu nedenle kalemini tanımadığım için ve günlük tarzında olduğu için biraz korktum. Günlük okumayı pek sevemiyorum. Ancak yazarın sade ve akıcı anlatımıyla eser kendini okuttu. Yazar, yormadan güzel bir şekilde konuyu ele almıştı. Baş karakterimiz Martin Santomé bir şirkette muhasebeci olarak çalışmaktadır. Eşini kaybetmiştir ve üç çocuğuyla yaşamaktadır. Ayrıca karakterin oldukça soğuk ve mesafeli bir havası vardı. Yazar bunu iyi bir şekilde okuyucuya hissettirebilmişti. Emekliliğine az bir zaman kalmıştır ve o, bu emekliliğini sakin bir şekilde geçirmeyi planlamaktadır. Klâsik, rutin bir hayatı vardır. İşten eve, evden işe... Şirkette çalışmaya başlayan genç bir kadın olan Avellaneda ile tanışır ve ardından olaylar zinciri başlar. Beğendiğim bir eser oldu. Özellikle kitabı bitirince kitabın adı daha bir anlam kazandı. Merak edenlere keyifli okumalar.
MolaMario Benedetti · Yedi Yayınları · 2024294 okunma