İnternetin Silindiği Gün
2025 14. kitabı
İnterneti aslında hemen hemen her yerde kullanıyoruz lakin ben telefon ve bilgisayar da daha çok kullanırken bu eseri okumaya başlayınca bir an olmadığını düşündüm . Bağımlılık derecesinde bir düzeydeyiz hemen hemen hepimiz . Şuan ki herşey internete , çekim gücüne bağlı . Peki bir gün sabah kalkınca internetin çekmediğini düşünün . Tabi bunu sosyal medya , haberler , ya da günlük kullanım için değil . Uçakların radarlarının kaybolduğunu, iletişim azaldığını, şirketlerin, ülkelerin hem askeri hem savunma sanayisi aklınıza gelecek herşeyden bir an koptuğunuzu düşünün ... İşte bu eserde bu kaosu yaşarken buldum kendimi . Polat Hocam bilim kurgu ve distopik türünde eserlerde ismini altın harflerle yazdırmış bir yazarımız. Bu eserinden önce PDF olarak birkaç eserini de okuma şansım olmuştu lakin bu eseri beni çok etkiledi . Eserde iki kurgusal hikaye bizi bekliyor . İlk sayfalarda birçok karakterin bulunduğu halk bizi karşılıyor ki kaos ortamıni okurken yaşıyorsunuz. Uçakların düştüğü , internetin olmadan hayatın aksadığı herşey gerçekçi kurgu içinde anlatılmış . Kaos Önleme Merkezi ajanı Zuhal oldukça akıllı bir kadın . Verilen görevleri yerine getirirken artık bilmediği sırları öğrenip , kendini sorgulamaya başlıyor . Peki dünya üzerinde nasıl bir oyun oynanıyor? Bir taraftan da Burhan ve Huriye bizi karşılıyor ki oğlu Özcan 'a ulaşmak için büyük bir mücadeleye giridiyorlar . Herkes var kurguda . Vali , bakkal , komşu , teyze , çalışanlar , çocuklar herkesin haykırış ve mücadelesini okuyoruz satırlarda . Tabi bi iki kurgunun ortak bir alanda toplanmış olması esere ayrı bir hava katmış . Yazarımızın kalemi daim olsun ki @qyayinlari dan çıkan karton kapak ve kuşe kağıda posteri olması okumayı daha da keyifli hale getirmiş . Bilim kurgu , distopik eserleri zirvede yaşamak istiyorsanız , yazım dili sade ve anlaşılır bu esere kesinlikle şans vermelisiniz. Bu eseri okumamda vesile olduğu için Şebnem Şanlı arkadaşıma teşekkür ediyorum. Gün gelir bizimde başımıza gelebilecek #internetinsilindiğigün eserini kesinlik okumalısınız.
Bilim-Kurgu
İnternetin Silindiği GünPolat Onat · Q Yayınları · 202546 okunma