···Okunma: 26 Şubat 2025 22:08 Eşref Saat, hasta olduğum için uzun sürdü bitmesi. Ben tek bir konu üzerine sanıyordum okumadan önce. Eşref saat nedir? diye. Farklı konular üzerine bir denemeymiş. Gayet sade anlaşılabilir bir dili var yazarın. Herkes kolaylıkla okuyabilir yani. Kimi konularda aynı fikirdeydik, kimisinde değildik. Bazı konularda da bakış açımı açtı sanki. Üzerine düşünmediğim konulardan... İyimserlik, kötümserlik konusunda kısmen katılmıyorum mesela. Bir şeyler üretenlerin iyimser bakış açısına sahip olanlar olduğunu söylüyordu. Tabii o sıra benim aklıma hemen Dostoyevski geldi. Ya da kulağını kesen Van Vogh. Bu tarz karamsar adamlar dönemlerinde ilgi görmese de şuan da dünyaca ünlü yazarlar, sanatçılar. Bilmiyorum belki yazar farklı bir şey dedi ben yanlış anladım. Neyse genel olarak kitabı sevdim. Bir an önce bitirmek istedim fakat bu kitaptan sıkıldığım için değil yeni kitaplara başlamak içindi. Okunabilir bir kitap bence. Özellikle deneme türünde olduğu için düşüncelerimizi şekillendirebilir. Aynı fikirde olmak değil mesele. Bence farklı bakış açısına sahip de olsan yazarla, bu senin o konu üzerine düşünmeni sağlıyor ve bir fikrin oluyor o konu hakkında.
Son olarak bu kitapla beraber birkaç yazar daha tanıdım ve okuma listeme eklenen bir kitap oldu. Okuyacaklara şimdiden keyifli okumalar dilerim.