İlim ve gönül dünyamıza derin izler ve öğretiler bırakan, ehl-i hâl ve gönül insanı, hanımlar için numûne-i imtisâl, kelâm ve kalem sahibi, Hazret-i Mevlânâ, Hazret-i Yûnus Emre, Hazret-i Hacı Bektaş-î Veli, Hazret-i Hoca Ahmed Yesevî, Hazret-i Sezâî-yi Gülşenî gibi gönül dünyamızın ulu mimârlarının bakışıyla bakan, görüşüyle gören, sevgiyle yaşayıp sevgiyle bu dünyadan göç eden aşk ehli merhûme Şahver Çelikoğlu hocahanım'ın eşsiz eserlerinden bir tanesi olan Râbıta kitabını bir kaç sefer okumakla nasiblendim.
Kitap adından da anlaşılacağı gibi, tasavvuf erbâbının üzerinde önemle durdukları râbıta konusu ele alıyor. Burada şahver hocahanım'a, Hazret-i Pîr Ahmed Ziyâüddin Gümüşhanevi hazretlerinin Ziyâiyye ekolünü ve terbiye metodunu takip eden birbirinden değerli hanımefendilerin tasavvuf, tarikat, rüya, mürid-mürşid ilişkileri ve adâbı hususunda çeşitli soruların yanı sıra özellikle ve çoğunlukla Râbıta konusu ile ilgili sorulan sorulara merhûme Şahver Çelikoğlu Hocahanım'ın verdiği cevaplardan müteşekkil bir kitap.
Bu güzide terbiye ocağının başmürebbîsi olan Hazreti Muhammed (s.a.v) ile başlayıp, Muharrrem Nûreddin Coşan ile devâm eden, insan yetiştiren bu kutlu yolun mürebbîlerine karşı sevgi bağının nasıl olması gerektiğini anlatan çok iyi bir eser.
İyi okumalar
Sonsuz sevgiler.