Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
224 syf.
7/10 puan verdi
·
9 günde okudu
Medeniyet Tasavvuru
Fütûhat-ı Medeniyye'ye Giriş Kitabı olarak bir önsöz niteliğinde yazılan eser bizlere şunları aktarmaktadır; Hikmeti yitiren hayat, bayatlar, solar. Hakikati yitiren hayatsa, insanı yalnızca ağlarına bağlar, soldurur. İlim, hakikatin ‘söz' hâlidir. İrfan, hakikatin ‘göz' (kalp gözü) hâlidir. Hikmetse hakikatin öz hâli. İlim, ‘çağrı'dır: İlâhî çağrı. İrfan, ‘çağ'dır: Nebevî çağ. Hikmet'se, çağlayandır: İlâhî ‘çağrı'yla buluşan, nebevî ‘çağ'la oluşan insanın, hakikati çağlayana dönüştürme çabası. İlim, ‘söz'ü zenginleştirir. İrfan, ‘göz'ü derinleştirir. Hikmet'se, ‘öz'ü gürleştirir. İlim, ‘ribat'tır: Hakikate bağlanma. İrfan, ‘irtibat'tır: Hakikatin bağlarını birbirine bağlama. Hikmet'se, ‘râbıta'dır: Bağ kurma, çağ kurma, ‘çağrı'yı gürül gürül akan, insanı yıkayıp arındıran bir ‘çağlayan'a kavuşturma. İlim, ‘bakış'tır. İrfan, ‘akış'tır. Hikmet'se varış. Hâsıl-ı kelâm, ilim, hakikatin toprağa düşürülen tohumudur. İrfan, hakikat ağacının tomurcuklanmasıdır. Hikmetse, filizlenen, yeşeren, tomurcuklanan hakikat ağacının meyveye durması.
Yusuf Kaplan
Yusuf Kaplan
Medeniyet Tasavvuru
Medeniyet Tasavvuru
Nurullah Birlik
Nurullah Birlik
Medeniyet Tasavvuru
Medeniyet TasavvuruYusuf Kaplan · Nesil Yayınları · 2022267 okunma
Bir Tek Efendimiz (sav) Yok Neden?..
Zübbeli Ahmo ve takımının seçtikleri zat daha kendi şeyhinin (Mahmud'un) ne dediğini bile hatırlamıyor. t.me/c/1306952560/12892 İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç’ın cenazesi kaldırılmadan Cübbeli Ahmet ve beraberindekiler yeni bir lider seçti. İsmailağa cemaati ileri gelenlerinin konuya tepkili olduğu ve cenazeden sonra açıklama yapılacağı öğrenildi. ************************** Rabıtanın dinde yeri olsaydı bu rabıta Mahmud'a, Ahmed'e, Veli'ye değil de kıyamete kadar Hz.Muhammed (sav)'e olurdu. Rabıta, sünnet gereği sahabe döneminde vardı da onlar efendimize (sav) mi yapmadılar. Ya da yapılıyordu ise neden bu zamana kadar efendimize (sav) yapılacak şekilde telakki etmedi! Bunu hiç düşündünüz mü? Sünnettir denilen rabıtada, rabıta yapılacak kişi olarak efendimizin (sav) dışında her şeyh var nedense!? Hatta Mehdi (as)'yi bile dahil etmişler.
Reklam
Nuyageva:)
Nuyageva, binelim safkan bir deli ata Nuyageva, ömür boyu rabıta...
Bende mi Ona Yapsam!?...
Eee bundan sonra rabıta Zübbeli'ye mi yapılacak? Kavgasını ettiği şeyhlik postnişi ona mı kaldı?
28 Nisan 1981 tarihinde altında Evren ve Ulusu'nun da imzalan olan bir kararname ile, devletin yurt dışına gönderdiği imamların maaşı (1100 Dolar idi) Arabistan tarafından ödenmeye başlanmıştı. 1982-1984 yıllan arasında imamların maaşı Rabıta örgütü tarafından ödenmişti. Paralar Türkiye büyükelçiliklerine geliyor, elçilikler de imamlara ödüyordu.
Şeriata karşı mücadele kampanyaları 1986 yılıyla birlikte hız kazandı. Baş hedef, hala gücünü korumakta olan Süleymancılar idi. Uğur Mum­cu'nun sansasyonel Rabıta (Rabıtat-ül Alem-ül İslami) keşf i de 1987 yılına denk geldi.
Reklam
önce adıyaman şimdi ismailağa gündem: "rabıta kime yapılacak?" düşünsenize, rabıta diye çok önemli bir şey var ama ne kuran'da yeri var ne peygamberin hayatında karşılığı varsa peygamber ümmetten gizlemiş olabilir mi? gizlemediyse neden herkes bilmiyor? bu nasıl bir tapınış?
Muhabbet olan yerde râbıta olur. Bizleri bağlayan bağ muhabbettir. "Kişi sevdiğiyle beraberdir."
hayal kurgu rabıta muhabbet bilim keşif ne varsa cennetten bozma değilmi.?
Ey hizmet-i Kur'aniyede arkadaşlarım! İhlası kazanmanın ve muhafaza etmenin en müessir bir sebebi, rabıta-i mevttir.
Lemalar
Lemalar
Reklam
Belki daire-i İslâmiyet içinde hangi meşrebde olursa olsun, medar-ı muhabbet ve uhuvvet ve ittifak olacak çok rabıta-i vahdet bulunduğunu düşünüp ittifak ederek...
Sayfa 10 - Envâr NeşriyatKitabı okudu
Her şey her şeyin izinde ya da kaybında. Bir iz süreyim, bir yer tayin edeyim, bir bileyim, bir kere olsun bileyim istiyorum, kimse yokken arıyorum, bakıyorum, bir rabıta, bir ayak sesi, kendi hayatıma ait bir iz, bulamıyorum.
Sayfa 185Kitabı okudu
ŞEHADET VAKTİ
22 Ağustos 1966'da Seyyid Kutub'a idam cezası verildiğinde, Assam el-Attar'ın kitabında anlattığına göre Kutub bu kararı tebessüm ve Allah'a ka-lvuşmanın verdiği büyük bir mutlulukla karşılamıştı. Muhammed Ali Benna'nın dediğine göre Seyyid Kutub'un asılmasına asıl sebep "Yoldaki İşaretler" adlı kitabı idi.
Yüksel yayıncılıkKitabı okudu
Rabıta, bütün feyizlerin gerçek sahibi olan Allah Teâlâ’dan gelen ilâhî feyizlerin kaynağıdır.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.