Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nurullah Birlik

Nurullah Birlik
@birlikizm
parçalı kırıklı
5 okur puanı
Nisan 2024 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Reklam
Zaman
Kafamda harcadığım zaman, dünyada harcadığım zamandan fazla gibi geliyor.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Nurullah Birlik
Bir kitabı okumaya başladı
İnsan Psikolojisi
İnsan PsikolojisiAlfred Adler
7/10 · 611 okunma
288 syf.
·
Puan vermedi
İnsanı Tanıma Sanatı
İnsanı Tanıma SanatıAlfred Adler
8.1/10 · 4.387 okunma
Reklam
144 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Yaşamak için okumak gerekir.
Nasıl okuma yapmamız gerektiğini anlatan kitap bize kısaca şöyle bir şeyler anlatmaya çalışır; Kitap, yalnızca iki kapak arası yazılanlardan ibaret değildir. Kitap; hayatı, dünyayı, mânâyı, Yaratıcı’yı, yaratılanları, varlığı, varoluşu ve elbette kendimizi ve hakikati anlamamızı sağlayabilecek kaynak ve mecraların bütünüdür. Böyle olunca “okumak” da eline sadece basılı bir metni alıp kelimelerini söylemek değildir. Okumaktan maksat bir dünya inşası; evvela kendinin daha sonra da yalnızca bütün insanlığın değil, bütün varlığın nefes alıp verebileceği bir dünya inşa etme kaygısıdır. Herkesin kendince kendi olacağı, kendi kalacağı, kendi hayatını yaşayacağı bir dünya inşasıdır. ... Okumak, kişinin uzun soluklu bir medeniyet yolculuğuna çıkmasıdır. ... Yusuf Kaplan, “Okumak nedir?” sorusunun cevabını derin bir bakış açısı ve çok etraflı bir fikir dünyasıyla birlikte veriyor. “Okumayı okumak nedir?” bunu anlatıyor aslında bize. Ve şöyle diyor; “Önce okumayı okumamız lazım. Çünkü okumasını da bilmiyoruz, okumanın ne demek olduğunu da.”
Okumak Nedir?
Okumak Nedir?Yusuf Kaplan · Nesil Yayınları · 202358 okunma
İçinde bir dünya inşa edemeyen, dışarıda bir dünya inşa edemez.
Sayfa 16 - Nesil YayınlarıKitabı okudu
Okumak
Okumak, bir zihin (dil, şahsiyet), zemin (yer, hayat) ve zaman (yön, dünya) inşası kaygısıyla medeniyet inşası yolculuğuna çıkmaktır.
Sayfa 14 - Nesil YayınlarıKitabı okudu
224 syf.
7/10 puan verdi
·
9 günde okudu
Medeniyet Tasavvuru
Fütûhat-ı Medeniyye'ye Giriş Kitabı olarak bir önsöz niteliğinde yazılan eser bizlere şunları aktarmaktadır; Hikmeti yitiren hayat, bayatlar, solar. Hakikati yitiren hayatsa, insanı yalnızca ağlarına bağlar, soldurur. İlim, hakikatin ‘söz' hâlidir. İrfan, hakikatin ‘göz' (kalp gözü) hâlidir. Hikmetse hakikatin öz hâli. İlim, ‘çağrı'dır: İlâhî çağrı. İrfan, ‘çağ'dır: Nebevî çağ. Hikmet'se, çağlayandır: İlâhî ‘çağrı'yla buluşan, nebevî ‘çağ'la oluşan insanın, hakikati çağlayana dönüştürme çabası. İlim, ‘söz'ü zenginleştirir. İrfan, ‘göz'ü derinleştirir. Hikmet'se, ‘öz'ü gürleştirir. İlim, ‘ribat'tır: Hakikate bağlanma. İrfan, ‘irtibat'tır: Hakikatin bağlarını birbirine bağlama. Hikmet'se, ‘râbıta'dır: Bağ kurma, çağ kurma, ‘çağrı'yı gürül gürül akan, insanı yıkayıp arındıran bir ‘çağlayan'a kavuşturma. İlim, ‘bakış'tır. İrfan, ‘akış'tır. Hikmet'se varış. Hâsıl-ı kelâm, ilim, hakikatin toprağa düşürülen tohumudur. İrfan, hakikat ağacının tomurcuklanmasıdır. Hikmetse, filizlenen, yeşeren, tomurcuklanan hakikat ağacının meyveye durması.
Yusuf Kaplan
Yusuf Kaplan
Medeniyet Tasavvuru
Medeniyet Tasavvuru
Nurullah Birlik
Nurullah Birlik
Medeniyet Tasavvuru
Medeniyet TasavvuruYusuf Kaplan · Nesil Yayınları · 2022267 okunma
157 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.