Ocak 2020
Timaş Yayınları
9786050832099

2023 7. kitabı
Nurullah Genç en sevdiğim şairlerden, Bu kitaptı da beğendim oldukça farklı duyguları barındıran bir eserdi okurken kendini sorguluyorsun değişik bir şiir kitabıydı okurken hemen bitiyor doğrusu kendisine çeken bir eser olmuş Nurullah Genç’in diğer eserlerinden biraz farklı geldi ama oldukça beğendiğimi söylemek isterim okumak isteyenlere tavsiye ediyorum.
Nuyageva/İsmi lazım değil
Puan vermedi·80 syf.·
2022 62. kitabı
Bilmem ki/nasılım bakışlarında Hasta mı/yalnız mı/karanlık mıyım Bin yıllık değil de/bir anlık mıyım Aramızda tarih/Veda tepesi ..... Şiirlerde ki mana yükünü üstümüzde görmek ayrı bunu tam manasıyla anlatmak apayrı.Yazarın okuduğum 6. eseri bu.Eserin ismi hakkında birçok söylemler var lakin bence okunduğunda gizemli oluyorsa herkesin kendi iç dünyasında çözmesi gereken bir kelime olarak kalması en güzeli zira şiire de çözümü net olmayan mana gerek.Yazarin daha önce de ki eser incelemesinde yazdığım ifade "harflerin,kelimelere, kelimelerinde sözler ve manaya teslim olması kolay değil şiir yazımında".Bu eserinde de yazar bazı olayların sözlere dökülmüş halini şiirine o kadar ustaca yerleştirmiş ki şiir ile bağdaştırmamak haksızlık olacak.Tabi bunu yazara yazdıran tamamen yazarın kendi ruh hallerinin duygusal olarak yaşanmışlık bağından ileri geliyor. Şiir yazmak tabi ki bir birikmişlik gerekir lakin kelimelerin duygu ile harmanlaştirilmasi büyük bir ustalık gerektirir.Kaldi ki okuyucuya bunu hissettirmek apayrı bir ustalık o kısım kelimelerimin haddini aşan bir anlatım olur diye fazla açıklamaya girmeyeceğim.Birine duyulan duygu yükünün bir misrada anlam bulması güzel,şiirin en güzel yanı biri binlere hissettirecek bir bütünlükte olması ve yazar bunu yeterince veriyor olması okuyucunun kendini şiire ait hissini yaşaması çok güzel bir duygu. Eserde ayrılık,hasret bazen de sitem dolu bir kırgınlık var. Yazarın sevdiğine bu kırgınlığı bence sevgilinin nazarında kendi iç dünyasına yapılan bir sitem olduğunu hissettirdi bana.Meraklı bir okuyucu olarak dizeler arasında iç dünyam ile bağlantı kurarak okudum. Yazarın ellerine sağlık diyelim nasibi olaninda nasiplenmesini dileyelim. Okuyacaklara keyifli okumalar şimdiden.
2024 13. kitabı
Okunma: 03 Mart 2024 11:43
Bu çarklar bozbulanık, bu şarkılar devasa Kuruyunca ganimet pınarı nuyageva Sayfası kapanınca başaklar kitabının Önce kanatlarıyla aldanmış çelebiler Hür mahkemelerde vurularak son defa Darağaçlarında aklanmış çelebiler Bir ülke kurulmuş yeniden nuyageva Bir gün insanlar bizi taşlar kadar anlasa Bu çarklar bozbulanık, bu şarkılar devasa Ben şimdi bu ülkenin çıplak sokaklarında Anlamlı çilesine bürünerek hayatın Mahşerî kucaklayan heyecanımla Siliyorum alnımda ağlayan mühürleri Böğrümde siyanürlü iftira, nuyageva Bu çarklar bozbulanık, bu korkular devasa Anadolu sarkıyor kulaklarımdan Damarları bölük bölük yarasa Kuştüyü döşeklerden usandı ırmak Şelâle bekliyor karınca alayları Hedef bize yakındır; hedef onlara ırak O akın, tanyerinden yeniden bir başlasa O zafer otağ kursa mazlum evlerimizde Bu çarklar bozbulanık, bu şarkılar devasa Bir hülyaydı o gemi, ay ışığı bir tasa Dağların arkasını görür gibiyim Ebedi sevgiler yeniden bir buluşsa O gemi demirlese karasularımızda Nuyageva, ağlasak sevincimizden
2020 38. kitabı
Okunma: 19 Aralık 2020 21:00
NU-ra YA-kın GE-celere VA-rmak Diye açıklamış bir söyleşisinde, kulağa yabancı, dile tuhaf gelen bu kelimenin anlamını. Ancak kapalı bir anlatımı benimsese de şair, kitaba hakim temaya aşk diyecek olursak bu açılım bana pek ikna edici gelmedi diyebilirim..Neyse işin o kısmı şaire kalsın. Aslında bu, Nurullah Genç'den okuduğum 3. kitap olsa da şairin uslubunu pek beğendiğimi söyleyemem. Ve son olarak, biliyorum ki şiir kitapları bir oturuşta bitirilmez fakat haftasonu dışarı çıkma yasağının olduğu bu günlerde mazur görün. Buyrunuz efendim tadımlık birkaç mısra; Ben bir karaçalıyım samanyolunda Ölüm fantezidir rüyalarımda ~ Masamın üstünde çırpınıyor düşlerim Telefonum dudak büküyor tutkularıma Bir şehir alıyor benden umutlarımı ~ Dumanlı hayatımın bir kafesinde kahır Diğerinde hesaba çekilecek bir rüya ~ Ödünç mü bakıyorlar mısralarıma ~ Bulutlarda bir damla hicrana sakladığım Duyguların tozunu üflesem yeryüzüne Susardı yalnızlığın verimli çığlıkları ~ Bir gün insanlar bizi taşlar kadar anlasa ~ Ben şimdi bu ülkenin çıplak sokaklarında Anlamlı çilesine bürünerek hayatın
2021 192. kitabı
O nasıl maceraydı, o nasıl “düş”tü Çevresine ihtilâl kuzgunları üşüştü Ay görünce düzenli ışıyan gözlerini Hıçkırıklı bir mendil gökten kıyıya düştü Öyle maktul bir esaret boşaldı ki doğudan Köleler ata bindi; sultanlar yaya düştü Nuyageva bir gümüştü, tılsımlı bir gülüştü
2020 17. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2020 19:47
Nurullah Genç ödüllü bir yazar ve ozandır. İntizar betiği çok güzeldi. Öte yandan şiirleri daha çoktur. 3 romanı olup gerisi şiir ve yazılarıdır. İstanbul'da dersine girme şansım da olmuştu. Çok yönlü değerli bir bireydir ve yazınımıza katkısı büyüktür. Şiir severlerin bu dizeleri de seveceğini düşünüyorum. Kendine özgü biçemiyle yerini belli ediyor.
2022 2. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2022 00:07
Gökkuşağı gibisin; bulutlar senden yana Sessiz bir inkilap diyârındayım Deniz fenerisin yolculuğumda Gireceğiz Nuyegeva, ah Nuyegeva Ruhların karanlık metrolarına
Nurullah Genç - Nuyageva
2023 21. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2023 18:33
Nuyageva. Şiir dersi kitabı. Özellikle Nuyageva 2 şiirinde 'Nuyageva bir gümüştü, tılsımlı bir gülüştü' mısrasıyla biten kesit tekrar bakılması ve not çıkarılması gereken noktalardan. Amatör ruhlara der niteliğinde.
2021 42. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2021 11:55
Güzel ve biraz da anlaşılması zordu. Derin manalar içeren nahif bir şiir kitabı. İlgilisine tavsiye ederim. Nurullah Genç gerçekten kıymetli bir kaleme sahip. Değeri büyük bir şair. Siirlerin de ruh var. Bu rn önemli özelliği.
2022 12. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2022 16:50
Nurullah Genç ile tanışmam tesadüfe dayanıyor. Geçen ay ramazanın ortalarında öylece YouTube’da gezinirken “Hindiba” şiirini seslendirdiği videoya denk geldim, iki üç şiirini daha dinledim, sonra da “Yağmur” şiirinin arka planını hayat hikayesiyle birlikte anlattığı videoyla taçlandırmış oldum. Bunların hepsi nerdeyse bir saat içinde oldu. İyi de oldu. Bende çok tatlı bir izlenim bıraktı Nurullah Genç: nazik, tek tek konuşan ama su gibi anlatan, sakin bir beyfendi. Konuşurken gözlerinin içi parlıyor sanki. Hayat dolu olduğu belli, samimiyetiyse ortada. Çok şen bir karaktere benziyor. Dolayısıyla dinlemesi de keyifliydi. Ben nedense hafif Attila İlhan havası da sezdim satırlarda. Her ne kadar “dinî” ağırlıklı programlara katılsa da ben dinden bağımsız dinlenebileceğini ve okunabileceğini düşünüyorum. Ben öyle anladım ve yaptım. Aynı tür olmasa da şununla karşılaştırabilirim daha iyi anlaşılması için: geçenlerde Kemal Sayar okumak istemiştim fakat yirmi sayfa devam edemeden yarım bıraktım. Kendisinden bu kadar din, tasavvuf ağırlıklı bir anlatım dili beklemiyordum çünkü. Hem bu anlatım şeklini beğenmediğimden, hem de öyle olduğunu bilmediğimden kaynaklı bu, zira bilenler zaten çok severek okuyor Kemal Sayar’ı. Ama dediğim gibi bu “vibe” Nurullah Genç’te yok, en azından ben rastlamadım ne dinlediklerimde, ne okuduklarımda. Bu şiirlerine gelirsek; dediğim gibi şairi öncesinde tanıyıp dinlediğim için galiba, onun tonlamasıyla okuduğumu hissettim. Her birini anlamasam da genel olarak sakin bir hava var. Sevilen var, doğa ögeleriyle süslenmiş, diğer bir tarafta da seven var, acı çeken ve galiba isyan da eden ama sert bir şekilde değil. Tatlı bir acı çekme ve isyan etme durumu gibi. Ben öyle anladım. Nurullah Genc’in konuşurkenki samimiyetini satırları arasında bulmak ya da

Nurullah GençYazar · 38 kitap
09.09.1960 yılında Erzurum'un Horasan ilçesinde doğdu. İlkokulu, köyünde okul olmadığı için, akrabalarının yanında iki ayrı köyde iki yıl üç ay okuyarak bitirdi. Ortaokul birinci sınıf için Kars'a gitti; teyzesinin yanında Merkez Ortaokuluna devam etti. Amcası köyden Horasan'a evini taşıyınca, ortaokul 2 ve 3. sınıfları onun yanında okudu ve Horasan Ortaokulundan diploma aldı. Ortaokul 2. Sınıftan itibaren çalışmaya başladı. Boyacılık, garsonluk, bulaşıkçılık yaptı. Ayakkabı boya fiyatını 50 kuruştan 25 kuruşa düşürdüğü ve kaliteyi de üst düzeyde tuttuğu için Horasandaki kahvehanelerin aranan boyacısı oldu. Ayakkabısının rengine, oturduğu kahvehaneye gidiş saatine ve hangi sıklıkta boya istediğine göre müşteri arşivi oluşturdu. Bu durumdan rahatsız olan diğer boyacılar sonunda dayanamadılar ve piyasalarını bozan bu yeni boyacıyı bir kenarda kıstırıp darp ettiler. Boya sandığını kırıp dağıttılar. Boyacılık yapmaktan mecburen vazgeçti. 3. Sınıfta gece fırında çalıştı, gündüz okula gitti. Yakınları sınıfta kalacağını düşünürken, okul birincisi oldu; fırıncılığı öğrendi ve daha sonra üniversiteyi bitirene kadar her yaz fırında çalıştı. Parasız yatılı sınavlarına girdi. Sonuç belgesi gelmediği için kazanıp kazanamadığını bilemedi. Babası, ahırındaki 10 koyundan sekizini satarak onu paralı yatılıya kaydettirdi ve böylece Erzurum İmam - Hatip lisesindeki okul yılları başlamış oldu. İki ay paralı yatılı da kaldı. Sonra parasız yatılıyı kazanmış olduğunu öğrenince, Lisenin hemen bitişiğindeki yurt binasına yerleşti. Babası, paralı yatılıdan ayrılırken yatırdığı ücreti geri almadı ve ihtiyaç sahibi çocuklar için harcanmasını istedi. Babasının bu davranışı karşısında çok duygulandı ve bir süre sonra yeni bir boya sandığı yaptırarak ders çıkışlarında yurt kantininde boyacılık yapmaya başladı. Ödev yapma zamanı olmayan öğrenciler için para karşılığı ödevler yaptı. Dört yıl böyle devam etti. Lise yılları boyunca derslerin dışında çok sayıda kitap okudu. Gözlük takmaya başladı. Şiir çalışmaları yaptı ve ödüller aldı. Tarım ve Orman Bakanlığının şiir yarışmasında Türkiye ikincisi oldu. Milli Türk Talebe Birliği Hicri 1400 konulu şiir yarışmasında Hicret isimli şiiriyle Türkiye birincisi oldu ve bu şiir Nesil dergisinde yayınlandı. Tiyatroya ilgi duydu. Her yıl takdirname aldı ve 1978-1979 eğitim-öğretim yılı sonunda Erzurum İmam – Hatip Lisesini birinci olarak bitirdi. Boyacılıktan kazandığı paralarla 10 tane koyun alıp köyüne, babasının ahırına götürdü ve lise süreci böylece tamamlanmış oldu. O yıl yapılan üniversite sınavları sonucunda Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni kazandı ve okul hayatına orada devam etti. Üniversite yurtlarında kalmaya başladı. İlk yıl yurt kantininde boyacılık yapmayı sürdürdü. Siyasi bir kavganın ortasında kalıp boya sandığı kırılıp dağıtılınca, bunu yapmaktan vazgeçti. İnşaatlarda ve fırınlarda çalıştı. İşten geç çıkıp yetişemediği için kapısı kapanan yurtlara giremediği zamanlar, daha sonra Siyah Gözlerine beni de Götür şiirinin yazılacağı Erzurum tren garında, bankların üzerinde uyudu. Üniversite yıllarında şiirleri edebiyat dergilerinde yayınlanmaya başladı. Aylık derginin daimi kadrosunda yer aldı. Bir grup arkadaşıyla birlikte Genç Kuşak dergisini çıkardı ve orada şiirleri yayınlandı. Yeni Devir Gazetesi Genç Kalemler Makale yarışmasında Yaşar Garip Koyuncu mahlasıyla Türkiye ikincisi oldu. İlk stratejik planını üniversitenin birinci sınıfında yaptı. Vizyonunu ve misyonunu belirleyerek dolabının kapağına, "20 yıl sonra yönetim ve organizasyon profesörü ve Türkiye'nin tanıdığı bir şair olacağım" diye yazdı. Bu durum arkadaşları tarafından garip karşılansa da, düşüncesinden ve kararından vazgeçmedi. Çalışmalarını, gelecek için oluşturduğu bu zihni tasarıma göre yürüttü. Üniversite yıllarında edebi çalışmalarının yanında tiyatro ve satranç çalışmaları da yaptı. Yurt-Kur Bölge tiyatrosu adına Moliere'in Cimri isimli oyununu sergiledi. Harpagon adlı cimri karakterini oynayıp büyük beğeni kazandı. Erzurumda bulunan ve oyunu izleyen devlet tiyatroları yönetmeni, kendisine profesyonel tiyatro yapma teklifinde bulundu. Fakat şartlar dolayısıyla kabul edemedi. Yine aynı yıllarda satranç oynamaya başladı. Ve daha sonra Erzurum satranç şampiyonu olarak Türkiye Satranç liginde yer aldı. 1983 yılında fakülteyi bitirdi. 1984 yılında aynı fakülteye araştırma görevlisi olarak girdi. Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisans yaptı. İki yıl doktora programı açılmasını bekledi. 1990'da doktor, 1995'te doçent, 2001 yılında profesör oldu. 2003 yılında Kocaeli Üniversitesine geçti ve orada yedi yıl çalıştı. 1994-2013 yılları arasında kamu ve özel sektör kuruluşlarına danışmanlık hizmetlerinde bulundu. Çok sayıda işletmenin reorganizasyonunu gerçekleştirdi ve stratejik planını yaptı. Aile işletmelerine ortaklık bilinci ve yapısı hususunda hizmet verdi, aile anayasaları hazırladı. Kocaeli Üniversitesinin stratejik planlama çalışmalarında bulundu. Bologna Eşgüdüm Komisyonunda yer aldı. 2010 yılında emekli oldu ve İstanbul Ticaret Üniversitesinde çalışmaya başladı. Bölüm başkanlığı ve dekanlık görevlerinde bulundu. İstanbul Ticaret Üniversitesinin 2012-2017 Stratejik Planı'nı hazırlama kuruluna başkanlık etti. 31 Aralık 2012 de Sermaye Piyasası Kurulu'na Üye olarak atandı. 10 Şubat 2015 tarihine kadar Sermaye Piyasası Kurulu üyesi ve Başkan vekili olarak görev yaptı. 1 Mayıs 2015 tarihinde Merkez Bankası Meclis Üyesi olarak göreve başladı. Halen bu görevini sürdürmektedir. 1990 Türkiye Diyanet Vakfı N'at-ı Şerif Büyük Ödülü Sahibi (Yağmur şiiri ile). 1987 Kültür ve Turizm Bakanlığı Roman Teşvik Ödülü sahibi (Tutkular Keder Oldu romanı ile). 1996 Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Kültür Hizmet Ödülü sahibi. 1998 Tuzla Belediyesi Gül Şiirleri Armağanı Ödülü sahibi(Gül ve Ben isimli eseri ile ile). 1999 Türkiye Yazarlar Birliği Yılın Şairi Ödülü sahibi(Hüznün Lalesidir Dünya eseriyle). Yıllardır işletme yönetimi kapsamında pek çok işletmeye danışmanlık yapan ve eğitimler gerçekleştiren Genç, proje uygulama ve stratejik planlama alanlarında da hizmet vermektedir.