Aralık 2024
İlk Yayın Tarihi:
6 Ocak 2017
Timaş Yayınları

Sen yandın, ben kavruldum..
2026 9. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2026 01:21
Şimdi bu kitapla alakalı bir inceleme yazacağım. Yerden yere vuracağım bu kitabı üslubunu beğenmediğimi yazarının bu işi hiç beceremediğini söyleyeceğim. Söyleyeceğim ki Nurullah Hoca'nın kulağına gitsin gitsin de bir daha kalemi eline almasın. Uzak dursun kalemden kağıttan yazmaktan çizmekten. Ne şiir yazsın ne roman bundan sonra. Ah be Nurullah Hoca ne yaptın sen böyle? Ne kadar geç kalmışım bu kitaba. Hani "Kalem kalbe dokundu." diyorlar ya işte bu kitap tam da öyle. Okuyanın kendi hayatından da bir kesit bulabileceği o nadir kitaplardan. Kitabın adı "İntizar" olunca insanın aklına ilk olarak Neşe Karaböcek ve söylediği şarkı ya da "el-intizâr eşeddü minen-nâr: Beklemek ateşten daha şiddetlidir." sözü geliyor. İşte mutlaka okuyacağınız bu kitap akla ikinci gelen kısımla alakalı. Yani "beklemek" ama öyle kuru kuru değil. Hasretle, aşkla, hicranla kor olarak, kül olarak beklemek. Herkesin bir beklediği var. Kitabın her karakterinin kendine göre hayattan insanlardan bir beklentisi var. Hani dedim ya okuyan herkesin hayatından bir kesiti mutlaka bulabileceği bir kitap diye. Okuduğunuzda beni daha iyi anlayacaksınız. Kitabı okurken ve okuduktan sonra şöyle bir düşündüm de aslında İntizar etmediğimiz bir anımız yok hayatımızda. Her anımız her günümüz beklemekle geçiyor. (Ya da geçmiyor. ) Çocukluğumuz, gençliğimiz, orta yaşlarımız hatta ihtiyarlığımız bile bekleyerek geçiyor. Kimi beklediğine kavuşuyor kimi de kavuşamıyor. Kiminin bekleyişi kısa sürüyor kimi ise kavuşmayı başka bir aleme bırakıyor. Kısacık bir kitapta koskoca bir hayatı anlatmış Nurullah Hoca. Daha önce yazdığım incelemede de söylediğim gibi uzun uzun karakter tahlilleri roman analizleri yapamıyorum ben elimden gelmiyor. Ama bu kitapla da duygusal bir bağ kurmuş olabilirim. Kim bilir belki ana
Ağlatan satırlar
2023 63. kitabı
Okunma: 07 Ekim 2023 00:08
Nurullah Genç'in hemen hemen bütün şiir kitaplarını okudum. İntizar kitabı bir aşk romanı. İlk başta olaylar ve kişilerle bağlantı kurmaya çalışırken zorlansam da tekrar geriye dönüp okumak istemedim.. Bir yerden sonra isimler zihne ve kalbe kazınıyor çünkü. Bazen Kafka'nın Milena'ya yazdığı mektuplara benzer bir ilişki kurdum, bazen ise sanki bir programa katılmış da yaşadığı bir anıyı ya da duyduğu bir olayı anlatıyormuş gibi düz bir üslubla okudum satırlarını. Ayşe ve Emre... Emre öyle güzel seviyor ki Ayşe'yi. Tıpkı bir peri, bir melek, bir menekşe kadar masum ve mahzun oluşunu anlatırken ki seçtiği kelimeler şair ruhunun yönlerini gösteriyor bize. Kim böyle sevilmek istemez ki dedirtiyor adeta. Ayşe'yi ne denli sevdiğini, gözünün ondan başkasını görmediği, kalbini ondan başkasının doldurmadığını zaman sonra anlıyor ve şu sözleri yazıyor defterine. "Sende seni sevdiğimi sanıyordum oysa sende O'nu sevmişim. Hâlâ seviyorum O'nu ve O'nun için seviyorum seni. " Buradan da anlaşıldığı üzere gerçek aşkı bulması yine Allah'ın onun karşısına çıkardığı bu güzel insanla mümkün oluyor. Kalbimizi Allah'ın aşkı ile doldurmadıkça bütün aşkların gerçek olduğunu sanar gerçek aşkı unuturuz. Birileri vesile olur birileri de engel olur bu ilahi yolculuğumuza. Biz vesile olanlara teşekkür edip, yaradana şükretmeliyiz. Ayrıca, son iki sayfasında gözyaşlarıma engel olamadım. Ve kendimi sorguladım. Şuan bile yazarken kalbimde bir fırtına, gözlerim dolu...Okumaya değer bir kitaptı doğrusu. TAM 10 KİTABINI OKUMAMA VESİLE OLAN (çekilişte kazandığım ) @adnanbekar beye teşekkür eder, ömrüne sağlık dilerken çokça selamlarımı iletirim.
2024 10. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2024 09:28
İntizar: Klasik bir aşk kitabı olduğunu düşünmek yapabileceğiniz en büyük hatalardan birisi. Aksine günümüzdeki değersiz, yanlış anlaşılmış ve özden uzak aşk anlayışına bir darbe diyebilirim, tabiri caizse. Kitabın akışına bakacak olursak, bir şairin kaleminden aktığı için sayfalara, şiirsel dil çok baskın. Ama bu kötü bir şey değil, yanlış anlaşılmasın. Sadece farklı bir roman anlayışını önümüze getiriyor. Daha hisli, daha ruha dokunan bir atmosferi var bu yüzden. Yer yer şairin şiirlerinden kesitler de var zaten. İntizâr, bekleyiş demek. Hikayede anlatılan da, aşklarını gayrimeşru hâle getirmeyip ahirete erteleyen iki genç... Akışı dediğim gibi başta kafa karıştırabilir çünkü düz bir akış söz konusu değil. Ama olayı kavradığınızda göz yaşlarınızın pınarlarından usul usul sızmasına engel olamayacağınıza eminim. Çünkü ben de olamadım. Pek ağlaya(bile)n bir insan değilimdir, buna rağmen çok etkiledi beni. Gerçek aşkı, olması gereken aşkı aşırı mükemmeliyetçi bir ideal çizerek değil, gerçeklerin çerçevesinde vererek anlatıyor bize. Bununla birlikte kahramanların fedakarlıklarla bezenmiş hareketlerine hayran olmamak elde değil. Neden ben de öyle değilim sorgulamasını yaptırıyor. Daha ne olsun? Bir kitap insana, kendisini sorgulatabiliyorsa değerlidir...
2024 19. kitabı
Okunma: 09 Temmuz 2024 13:54
İncelemeye başlamadan önce ^Kitabı okuduktan sonra merak edenler için yorum olarak okunmasını öneririm.. Okuyup pişman olmamanız için bu uyarıyı koymuş bulunuyorum. Hayat bir 'intizar' dan ibaret değil midir? Tüm hayatımız beklemekle geçmiyor mu zaten, kimisi sevdiğini bekler kimisi sevdiğiyle kavuşabilmek için ölümü bekler kimisi iş kimisi aşk kimisi para bekler.. Beklentilerimiz değil midir tüm hayatımızı var eden? Bu hikayede yarım kalan bir aşk, mahşere kalan bir aşktan söz edeceğiz. Aslında eleştirirken çok duygusuzca eleştirdim ama aşktan bahsederken tüm etikler ortadan kalkmıyor mu zaten ne işi var ki aşktan sevgiden bahsederken etiğin, mantığın. İnsan mantığıyla sevebilir mi? İnsan ancak kalbiyle sever.. Keşke inceleme bitiminde ne kadar kendimle çeliştiğime şahit olmasaydınız ama ne yazık ki öyle olacak şimdiden uyarmalıyım.. Çok ilginç bir kitaptı, benim için... Bana tanıdık bir hikayeyi anlatıyor gibi geldi hissedilenler özellikle, kahramanların duygu durumları daha önce yaşanmış bir hikayeyle benzerlik taşıdı çoğu zaman benim iklimimde. Hatta zaman zaman okumadım bıraktım bu yüzden. Hissettirdiklerinden kaçtım sanırım.. Bitirdim ancak tatsız bir his bıraktı içimde. Duygusuz yorumlayabilseydim şayet bu kitaba puanım 5 falan olurdu hiç etik olmayan bir aşk hikayesiydi sayfalarca anlatılan bana kalırsa, yine duygusuzca düşünüyorum, fazlaca romantizme edilmiş ne gerek vardı derdim. Fakat öyle ki hissettirilen duyguları yok sayamıyorum bu nedenle etkileyici bir son puanımı 8'e yükseltmiştir. Şimdi artık içerikten konudan kahramanlardan bahsetmek istiyorum. Yunus Bey, her şey onun etrafında şekilleniyor aslında evli ve aşık fakat eşine değil.. Hayatı herkese zindan eden odur. Zeynep, Yunus Bey'in aşık olduğu kadın. Masum aslında ancak yine de suçlu
2023 43. kitabı
"O esrarli yangında bu can nasıl dayandı ? Sahilde vurdu kalbim su yandı , Kum da yandı bir mum gibi eriyip aktı uykusuzlugum ölüme başkaldıran dertli uykumda yandı kül oldu bir yiğidin Figaniliyla her umut bülbülü un küllerine konan puhum da yandı böylesi bir yangın görmedi nemrut bile kaktüsun gölgesinde nazlı ahimda yandı. Âhimdir zanederdim en belali kıvılcım. Kirpigine dokunan kanli ahimda yandı. Bir damla su ver bana ey çöl.! " Bu şiir yakıp yıktı yüreğimi nurullah gencin kalemin den şiir ler deki her mısra anlatır her bir yüreği anlatır her bir düşü herkese tavsiye ederim bu şiir kitabini
Şiir
İntizar
2022 27. kitabı
Nurullah Genç'in her eseri birbirinden özel ve kıymetli. Fakat İntizar romanı diğer eserlere oranla benim daha çok ruhuma dokundu. Roman karakterlerini, olayın ilerleyişini çok sevdim. Sürükleyici bir roman diyebilirim. Ayrıca bazı noktalar da gerçekten yüreğe dokunuyor. Velhasıl son zamanlarda okuduğum en iyi romanlardan birisiydi :)
Edebiyat & Roman
İntizar / Nurullah Genç İnceleme
2026 1. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2026 18:28
İlk olarak şunu söylemek istiyorum ki kitaba ikinci defa başladım, ilk okuduğum zaman ilk 20 sayfada yarım bırakmıştım yani kitabı çok büyük beklenti ile almıştım alırken fuardan ancak ve lakin beklentimi karşılamadı. Sebeplerine gelecek olursak eğer ilk olarak konusundan hafifçe bahsetmek istiyorum evli bir adamın görev yaptığı okula eski aşkı Ayşe'nin gelmesi ile aklının başından gitmesini konu alıyor yani zaten bu tarz konular benim çok hoşuma gitmiyor keza evli olduğu kadın da başlık parası karşılığı evlendirilmiş karakterimiz ile ve maalesef ortada bir çocuk olmnasına rağmen mutlu olmayan hatta birbirinden nefret eden iki insanı okuyoruz... okumak isteyenler olursa diye daha fazla spoi vermeyeceğim Ve diğer bir konu da yazım dili Nurullah Genç kalemine aşık olduğum bir şairdir ancak bu romanında şairane satırlar yazmak uğruna romandan uzaklaşılmış bir kitap görüyorum ben yani seveni illaki olur ama okurken çok zorlama olmuş gibi geldi bana tabii ki bunlar benim şahsi öznel görüşlerim doğrudur yanlıştır bilemem hatta kitabın çok seveni de olabilir amenna bir şey diyemem ama bu kitap hiç bana göre değildi zaten incecik kitap resmen elimde süründü zaten puntosu büyük ve bolca konuşma ve şiir tarzı sayfaların geçtiği bir kitap o yüzden hızlıca okunacak bir kitap Bu fikirlerimle kimseye kitap hakkında önyargı oluşturmak istemem o yüzden bence şans verilmesi gereken bir kitap ve sanırım zaten yazarın ilk roman denemesi o yüzden daha bir şey demek bana düşmez. okuduğunuz için teşekkürler sağlıkla ve kitaplarla kalın :) Rüveyda
İntizar
2025 23. kitabı
Okunma: 06 Ekim 2025 16:16
Armutlu mahallesi muhtarı Yunus bey’in gençlik aşkı Zeynep’in kendisini reddedip Kemal’le evlenmesini bir türlü hazmedemeyip bir gün mutlaka emeline kavuşacağı inancıyla ilmek ilmek ördüğü hain planlarının kendisi ve oğlu Emre’nin hazin sonuna sebep olacağını bilmeden saplantı haline gelen duygularının işlendiği olaylar silsilesi etrafında şekillenen sarmal aşk hikayesi.. Babası Yunus bey gibi zevk ve hevâ düşkünü olduğu için sevdiği kadın Ayşe tarafından reddedilen Emre’nin zamanla bir malihülya’ya dönüşen duyguları arasında cebelleşirken babasının ısrarı ve zoruyla Zeynep’in kızı Lale ile evlendirilmesi,diğer yanda Lale’nin sevdiği adam Erdoğan ile ayrılmak zorunda kalması bir nevî “doğduğun ev kaderindir” hikayesi. Çok fazla spoiler verdim mi bilmiyorum ama olaylar ve kişiler arasındaki konularda hızlı bir geçiş olduğu için kitabı okumak isteyenlere en azından karakterlerin daha net anlaşılacağı konusunda fikir vereceğini düşündüm.Ayrıca kitapta beni en çok etkileyen Emre’nin tüyleri diken diken eden ayrıntılara sahip sonu oldu.Ben beğendim okumayı düşünenlere tavsiye ediyorum.
İntizarNurullah Genç · Timaş Yayınları · 20241,421 okunma
Ebediyete kalan bir sevda ve intizar ...
2022 32. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2022 20:30
Nurullah Genç'in şiirdeki başarısını özgünlüğünü düz yazısına da neşrettiği güzel bir eser . Eserde yer yer insanın kendi iç dünyasındaki iyi kötü diye ayrım koyabileceğim düşünceleri okuyucuya aktarması zannımca kitabın en eğlenceli ve hakikatli kısmı. Zira insanoğlu iyi ve kötüden ibarettir. Benliğinde nefsin kötü arzularına uyan her iki dünyada da hezimete/hüsrana uğrayacaktır. Bunu yazarın pirana ve yankı adıyla okuyucuya sunması güzeldii. İzlenimlerimden bir diğeri de şuydu ki alışılmışın dışında kitabın başlarında olayın sonucuna dair bilgiler verildikten sonra olayın içeriği anlatılmıştır yani okuyucu kitabı okurken Emre' nin yanarak öleceğini, onun ciğerparesi, ruhçiçeği, cankuşuna olan gönülden bağını ahirete bıraktıklarını bilmektedir fakat sonunda oldukça şaşırtıcı olarak babası bu ölümün sebebi olmuştur . "Başkalarına iyilik yapmaya can attığı halde, öz oğlunu yakan adam!" Yalnızca maddi değil ve manevi olarak da bir yakış bu . Bir ömrü geri dönüşü olmayan girdaplara sokan, gönlünü kûşe-i uzlete teslim etmesine sebebiyet veren bir yakış... Şiir diliyle romanı harmanlaması oldukça özgün bir eser ortaya çıkarmıştır.
2018 2. kitabı
Hayırlı sabahlar kitap dostlarım Kitabı bi türlü okuyup da adapte olamamıştım, bugünlerde oğlum sabahlara kadar uyumuyor. Ben de bu gece uyutunca tekrar baştan okumaya başladım. İlk başta kurguyu kafamda canlandıramadım. Sonra kitap beni sanki içine aldı da, herşeyi ben yaşıyorum gibi oldu. Çok beğendim. Zaten yazarın şiirlerini çok seviyordum. Romanını ilk defa okumuş oldum. Oldukça başarılı. Bazı yerlerinde kendimi ve duamı ederken buldum. İçinden bilgiler vermeyeceğim. Siz okuyun mutlaka. Sonu beni beklemediğim şekilde üzdü. Rabbim herşeyin hayırlısını versin cümlemize inşallah. Gerçek aşk olan Rabbimize yaklaştırsın bizleri inşallah amin...

Nurullah GençYazar · 38 kitap
09.09.1960 yılında Erzurum'un Horasan ilçesinde doğdu. İlkokulu, köyünde okul olmadığı için, akrabalarının yanında iki ayrı köyde iki yıl üç ay okuyarak bitirdi. Ortaokul birinci sınıf için Kars'a gitti; teyzesinin yanında Merkez Ortaokuluna devam etti. Amcası köyden Horasan'a evini taşıyınca, ortaokul 2 ve 3. sınıfları onun yanında okudu ve Horasan Ortaokulundan diploma aldı. Ortaokul 2. Sınıftan itibaren çalışmaya başladı. Boyacılık, garsonluk, bulaşıkçılık yaptı. Ayakkabı boya fiyatını 50 kuruştan 25 kuruşa düşürdüğü ve kaliteyi de üst düzeyde tuttuğu için Horasandaki kahvehanelerin aranan boyacısı oldu. Ayakkabısının rengine, oturduğu kahvehaneye gidiş saatine ve hangi sıklıkta boya istediğine göre müşteri arşivi oluşturdu. Bu durumdan rahatsız olan diğer boyacılar sonunda dayanamadılar ve piyasalarını bozan bu yeni boyacıyı bir kenarda kıstırıp darp ettiler. Boya sandığını kırıp dağıttılar. Boyacılık yapmaktan mecburen vazgeçti. 3. Sınıfta gece fırında çalıştı, gündüz okula gitti. Yakınları sınıfta kalacağını düşünürken, okul birincisi oldu; fırıncılığı öğrendi ve daha sonra üniversiteyi bitirene kadar her yaz fırında çalıştı. Parasız yatılı sınavlarına girdi. Sonuç belgesi gelmediği için kazanıp kazanamadığını bilemedi. Babası, ahırındaki 10 koyundan sekizini satarak onu paralı yatılıya kaydettirdi ve böylece Erzurum İmam - Hatip lisesindeki okul yılları başlamış oldu. İki ay paralı yatılı da kaldı. Sonra parasız yatılıyı kazanmış olduğunu öğrenince, Lisenin hemen bitişiğindeki yurt binasına yerleşti. Babası, paralı yatılıdan ayrılırken yatırdığı ücreti geri almadı ve ihtiyaç sahibi çocuklar için harcanmasını istedi. Babasının bu davranışı karşısında çok duygulandı ve bir süre sonra yeni bir boya sandığı yaptırarak ders çıkışlarında yurt kantininde boyacılık yapmaya başladı. Ödev yapma zamanı olmayan öğrenciler için para karşılığı ödevler yaptı. Dört yıl böyle devam etti. Lise yılları boyunca derslerin dışında çok sayıda kitap okudu. Gözlük takmaya başladı. Şiir çalışmaları yaptı ve ödüller aldı. Tarım ve Orman Bakanlığının şiir yarışmasında Türkiye ikincisi oldu. Milli Türk Talebe Birliği Hicri 1400 konulu şiir yarışmasında Hicret isimli şiiriyle Türkiye birincisi oldu ve bu şiir Nesil dergisinde yayınlandı. Tiyatroya ilgi duydu. Her yıl takdirname aldı ve 1978-1979 eğitim-öğretim yılı sonunda Erzurum İmam – Hatip Lisesini birinci olarak bitirdi. Boyacılıktan kazandığı paralarla 10 tane koyun alıp köyüne, babasının ahırına götürdü ve lise süreci böylece tamamlanmış oldu. O yıl yapılan üniversite sınavları sonucunda Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni kazandı ve okul hayatına orada devam etti. Üniversite yurtlarında kalmaya başladı. İlk yıl yurt kantininde boyacılık yapmayı sürdürdü. Siyasi bir kavganın ortasında kalıp boya sandığı kırılıp dağıtılınca, bunu yapmaktan vazgeçti. İnşaatlarda ve fırınlarda çalıştı. İşten geç çıkıp yetişemediği için kapısı kapanan yurtlara giremediği zamanlar, daha sonra Siyah Gözlerine beni de Götür şiirinin yazılacağı Erzurum tren garında, bankların üzerinde uyudu. Üniversite yıllarında şiirleri edebiyat dergilerinde yayınlanmaya başladı. Aylık derginin daimi kadrosunda yer aldı. Bir grup arkadaşıyla birlikte Genç Kuşak dergisini çıkardı ve orada şiirleri yayınlandı. Yeni Devir Gazetesi Genç Kalemler Makale yarışmasında Yaşar Garip Koyuncu mahlasıyla Türkiye ikincisi oldu. İlk stratejik planını üniversitenin birinci sınıfında yaptı. Vizyonunu ve misyonunu belirleyerek dolabının kapağına, "20 yıl sonra yönetim ve organizasyon profesörü ve Türkiye'nin tanıdığı bir şair olacağım" diye yazdı. Bu durum arkadaşları tarafından garip karşılansa da, düşüncesinden ve kararından vazgeçmedi. Çalışmalarını, gelecek için oluşturduğu bu zihni tasarıma göre yürüttü. Üniversite yıllarında edebi çalışmalarının yanında tiyatro ve satranç çalışmaları da yaptı. Yurt-Kur Bölge tiyatrosu adına Moliere'in Cimri isimli oyununu sergiledi. Harpagon adlı cimri karakterini oynayıp büyük beğeni kazandı. Erzurumda bulunan ve oyunu izleyen devlet tiyatroları yönetmeni, kendisine profesyonel tiyatro yapma teklifinde bulundu. Fakat şartlar dolayısıyla kabul edemedi. Yine aynı yıllarda satranç oynamaya başladı. Ve daha sonra Erzurum satranç şampiyonu olarak Türkiye Satranç liginde yer aldı. 1983 yılında fakülteyi bitirdi. 1984 yılında aynı fakülteye araştırma görevlisi olarak girdi. Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisans yaptı. İki yıl doktora programı açılmasını bekledi. 1990'da doktor, 1995'te doçent, 2001 yılında profesör oldu. 2003 yılında Kocaeli Üniversitesine geçti ve orada yedi yıl çalıştı. 1994-2013 yılları arasında kamu ve özel sektör kuruluşlarına danışmanlık hizmetlerinde bulundu. Çok sayıda işletmenin reorganizasyonunu gerçekleştirdi ve stratejik planını yaptı. Aile işletmelerine ortaklık bilinci ve yapısı hususunda hizmet verdi, aile anayasaları hazırladı. Kocaeli Üniversitesinin stratejik planlama çalışmalarında bulundu. Bologna Eşgüdüm Komisyonunda yer aldı. 2010 yılında emekli oldu ve İstanbul Ticaret Üniversitesinde çalışmaya başladı. Bölüm başkanlığı ve dekanlık görevlerinde bulundu. İstanbul Ticaret Üniversitesinin 2012-2017 Stratejik Planı'nı hazırlama kuruluna başkanlık etti. 31 Aralık 2012 de Sermaye Piyasası Kurulu'na Üye olarak atandı. 10 Şubat 2015 tarihine kadar Sermaye Piyasası Kurulu üyesi ve Başkan vekili olarak görev yaptı. 1 Mayıs 2015 tarihinde Merkez Bankası Meclis Üyesi olarak göreve başladı. Halen bu görevini sürdürmektedir. 1990 Türkiye Diyanet Vakfı N'at-ı Şerif Büyük Ödülü Sahibi (Yağmur şiiri ile). 1987 Kültür ve Turizm Bakanlığı Roman Teşvik Ödülü sahibi (Tutkular Keder Oldu romanı ile). 1996 Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Kültür Hizmet Ödülü sahibi. 1998 Tuzla Belediyesi Gül Şiirleri Armağanı Ödülü sahibi(Gül ve Ben isimli eseri ile ile). 1999 Türkiye Yazarlar Birliği Yılın Şairi Ödülü sahibi(Hüznün Lalesidir Dünya eseriyle). Yıllardır işletme yönetimi kapsamında pek çok işletmeye danışmanlık yapan ve eğitimler gerçekleştiren Genç, proje uygulama ve stratejik planlama alanlarında da hizmet vermektedir.