2025 10. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2025 19:10
Şeytankaya Tılsımı Eğitim ışığıyla zihni ve gözü aydınlanmazsa insanı korkutmak da kolaydır hırslandırmak da! Alıntıdan da anlaşılacağı üzere yine okuyucuya bir çok şey katan güzel bir klasik. Şeytankaya Tılsımı Ahmet Mithat Efendi 'nin Fransızca bir fıkradan esinlenilerek yazdığı, batıl inaçlara, sihir ve büyüye inanan insanların hayatını nasıl zindana çevirebileceğini okuyoruz. Yazımı ve anlatımı akıcı kısa bir kitap. Aralarda yazarın okuyucuya da seslenir şekilde girişler yapması ayrı bir hava katmış diyebilirim. İtalya da bir kasabada çobanlık yapan iki gencin aralarında ki gizemli aşk ve bu aşka engel olmaya çalışan büyücü bir kadının yaptıkları ele alınıyor. Kitapta toplam beş karakter yer almakta. Olayların geçtiği ortam ve karakterler çok güzel anlatmış. Dönemi eleştirmekten de geri kalmamış yazar. Diyeceğim o ki güzel keyifli bir klasik.. Okumayanlara tavsiye ederim.... #şeytan #kaya #tılsım #sihir #büyü #şeytankayatılsımı #ahmetmithatefendi #kaprayayınları #reklamyok #kendiparamlaaldım #okudumbitti #okumak #kitaplarım #keşfetteyiz #kütüphanem #türkedebiyatıklasikleri #bookstack #türkyazarlar #okudukçabüyürinsan #books #izmir #kitap
Şeytankaya TılsımıAhmet Mithat Efendi · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20252,868 okunma