2025 17. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2025 00:20
Kitabı nasıl bitirdim anlamadım, çok akıcı idi. Tarık Akan'ı çok severim , filmleri ile büyüdüm. Herkes Hababam Sınıfı'ndaki Ferit, Yalancı Yarim'deki Ferdi, Boşver Arkadaş'taki Ferit, Sev Kardeşim'deki Ferit Çalışkan olmak ister lakin birçok kişi Maden'deki Nurettin,Sürü'deki Şivan, Yol'daki Seyit Ali, Pehlivan'daki Bilal olmak istemez. Çünkü bu karakterlerde dayanışma, hak savunma, işçi hakları, cesaret, arkadaşlık, sevgi vardır. Bu kitabı okuduğum zaman Tarık Akan'ın romantik komedilerin prensinden ,halkın prensine nasıl dönüştüğünü anladım. Yanlış anlamayın sol görüşlü biri değilim ve hatta sol düşünceden de pek haz etmeyen biriyim ama 70'lerin solcularına büyük saygı duyarım. Doğrudur yanlıştır başka ama gençliğe direnişi, mücadeleyi, isyanı, hak aramayı gösterdikleri için hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Kitabı okurken hücrenin ve tuvaletin kokusunu, yapılan muameleleri, hamamda temizlendiğine, hapisten çıktıktan sonra ailesiyle yediği akşam yemeğini sadece okumadım, okuyarak izledim. Bu kadar etkileyici bir kitap olduğunu tahmin edemedim. Tarık Akan yazar olmamasına rağmen muazzam bir kitap yazmış. Okunmasını tavsiye ederim.
Anne Kafamda Bit VarTarık Akan · Can Yayınları · 20177,1bin okunma