Berbattı (Spoilersız yazmaya çalıştım)
2025 6. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2025 02:57
Bu incelemeyi yazmak için kitabı bitirmeye kendimi zorladım resmen. Çok büyük beklentiyle başladığım kitap tam anlamıyla beni hayal kırıklığına uğrattı. Çok fazla şişirilmiş bir kitap olduğunu düşünüyorum ve fantastik evren kurgusuna dair en ufak bir çaba bile gösterilmemiş. Ejderhaları çok sevdiğim için çok büyük heyecanla başladım hatta ikinci ve üçüncü kitaplarını da aldım fakat onları okumayacağım, en azından şimdilik. Bir yazardan beklentim -özellikle fantastik bir evren yazıyorsa- yazarın kendi hayalinde canlandırdığı evreni okuyuculara aktarmaya çalışmasıdır ama bu kitapta öyle bir çaba yok. Kitabı okurken kafamda hiçbir şey canlanmadı, mekanlar, kişiler yani özellikle baş karakterleri bile canlandıramadım bu nedenle hiçbir karakter ile bağ kuramadım. Kitapta bir sürü eksiklikler ve tutarsızlıklar mevcut, baş karakter kızımızın çok zeki olduğu gözümüze sokuluyor ama açıkçası o zekaya dair hiçbir şey göremiyorsunuz. İşlenen aşkın yüzeyselliğine hiç değinmiyorum bile, kesinlikle düşmandan aşka gibi bir durum söz konusu değil ve tamamen azgınlıkla dolu diyaloglar bu yüzdende beğenmedim kitabı. Ayrıca kullanılan dilin pek bir ağırlığı da yok 21.yy mesajlaşma diliyle yazılmış gibi. Bu benim ilk inceleme yazım ve biraz uzun yazdım, okuduğunuz için teşekkür ederim :')
Dördüncü KanatRebecca Yarros · Olimpos Yayınları · 20236,3bin okunma