2025 4. kitabı
Lee Child ya da gerçek adıyla Jim Grant, İngiliz gerilim romanı yazarı. İlk romanı 'Killing Floor' En İyi İlk Roman Anthony Ödülünü kazandı. Jack Reacher Serisi: her romanında Amerika Birleşik Devletleri'ni dolaşan eski bir askeri polis olan Jack Reacher'ın maceralarını ele alıyor. Yazarın kalemini uzun zamandır merak ediyordum. Tabii hangi kitabından başlasam bilemedim. Yalan yok... Bu yüzden Mezbaha'nın çıkışı ilaç oldu benim için sorunum çözüldü. Seriye de bodoslama dalmamış oldum. Kitapta ilk dikkatimi çeken uzun yıllardır birbirini görmemiş kişilerin aynı zamanda birbirinden habersiz, hiç alakaları olmadığı bir kasabada buluşması. Ve birinin diğerinin cinayeti ile suçlanması oldu. Jack eski mesleği gereği oldukça zeki ve iş bitirici biri. Kendini bir cinayet soruşturmasının baş şüphelisi olarak bulunca ve ölen kişi tanıdığı çıkınca adaleti kendi yöntemleri ile sağlamak zorunda kalır. Böylesi küçük bir kasabada, yerel yetkililerin çıkarları ve sırları, adaletin çarpıtılması Reacher'ı buna zorlar. Uzun yıllardır faaliyet gösteren ve karanlık işlere bulaşmış bir organizasyon var. Bu organizasyon, Reacher'ın ortaya çıkmasıyla tehdit altında hissederek daha tehlikeli bir hâle gelir. Ve saatli bomba işlemeye başlar. Reacher üstündeki suçlamalar düşer düşmez sanki karakola yeni atanmış bir dedektif gibi karakoldan ayrılmaz. Polisler ile her yeni cinayette adlı tıpçı ile görüşmeye ve bilgi almaya gider. Hey! Bu işler bu kadar kolaysa ben neden gidemiyorum otopsiye beni de alıııın! Lütfeeeen! Ben başlarda yazarın diline alışana kadar kitabı biraz detaylı buldum. Sonra nasıl bitti anlamadım bile. Oldukça akıcıydı. Macera filmi izliyormuş hissi veriyor. Bu yüzden seriyi okumaya devam edeceğim.
MezbahaLee Child · Koridor Yayıncılık · 2025211 okunma