2025 11. kitabı
30.000 yıl öncesinden günümüze uzanan kanlı bir miras... Kromanyon adamların gizemli dünyasından, günümüzün vahşi cinayetlerine uzanan soluk kesici bir yolculuk. Bir yanda, bir maymunun pençesinde can veren genç bir kız, diğer yanda, geçmişin karanlık dehlizlerinde yankılanan vahşi cinayetler. Solak katillerin laneti, anonim doğumların sırları ve genetik bilimin labirentlerinde kaybolan gerçekler... Gataca polisiye bir romanın çok ötesinde, insanı genetik bilimin derinliklerine doğru soluksuz bir yolculuğa çıkaran harika bir kitap. Bu kitap, insanı zamanın ötesinde bir kovalamacaya sürüklüyor. Polisiye ve bilimin iç içe geçtiği, zekice kurgulanmış, zihninizde unutulmaz bir iz bırakıyor. Her sayfada yeni bir sırrın açığa çıktığı, her bölümde gerilimin doruklara ulaştığı bu kitap ile gerçek ve hayal arasındaki ince çizgide yürüyeceksiniz. Kitabı okurken beni derinden rahatsız eden birçok durumla karşılaştım. Özellikle genetik bilimin sınırlarını zorlayan, etik ve ahlaki değerleri hiçe sayan ve insanı ürperten yönlere sapması beni gerçekten korkuttu. Kitaptaki bazı karakterlerin eylemleri o kadar akıl almazdı ki, şok üstüne şok yaşadım. Bir insanın bunları nasıl yapabileceğini sorgulayarak kitabı bitirdim. Gataca türünün çok iyi örneklerinden. Yazar birbirinden farklı, akla gelmez olayları öyle bir ustalıkla ele almış ki tüm o karmaşa nasıl birbirine bağlandı aklım almadı. Tebrik ediyorum. Kapağı kapattığım da aklımda soru işareti kalmamasını sevdim. Tek sitemim serinin devamının biz de olmaması. Bu arada Lucie ve Sharko'yu özlemişim. Sorunlu karakterleri sevmemiz boşuna değil. Beyin yakan, her sayfasını merakla çevireceğiniz bir kitap arıyorsanız doğru adrestesiniz. Bu kitap, okuduğum EN FARKLI ve ETKİLEYİCİ kurgulardan biri. ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM
GatacaFranck Thilliez · Pegasus Yayınları · 201672 okunma