Kitabı yabancı(Avrupa kökenli) filmlerde karşılaştığım, cennet, cehennem, melek, düşmüş melek, tanrı, teslis inançlarına ve bizim bildiğimiz tanıdığımız peygamberler hakkındaki anlattıkları alıntılar hakkında bilgi sahibi olmak için okudum.
Aynı zamanda şu an baskın olan Avrupa kültürünün kaynağı bir tür mitoloji kitabı olarak okunmaya değer bulmuştum.
Kitap Hz. Adem'in yaratılışından başlayıp peygamberler tarihi bu kitabı olarak Hz isa'ya kadar anlatıyor ilk 1000 sayfası peygamberler tarihi son 350 sayfası Hz İsa'nın hayatı ve öğretileri ile ilgili yine peygamberin hayatını anlatan hikayeler. Kitap ilginç bir şekilde tanrının herhangi bir sözünden bahsetmiyor sadece peygamberler tarihi gibi ama yazanı da belli değil.
Zaten Kur'an'la kıyaslamak mümkün değil. Çünkü kendileri bile bu onun sözü demiyorlar.
Bizdeki gibi peygamberleri kutsal insanlar olarak görmüyorlar. Bir tür kral ve yönetici gibi, günah işleyebilir kendi menfaatini düşünebilir, insanları kandırabilirler hikayelerden bu anlaşılıyor.
Ben biraz da onların tanrı ve dine bakışı nasıl onu anlamak için okumuştum.
Ayrıca "Kim ne anlatıyorsa kendini anlatır" düsturu gereği anlatılanlardan ancak Yahudilerin düşünceleri ve kişiliği hakkında bilgi sahibi olabiliriz belki kollektif bilinçdışları fantazileri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Ben gerekli olduğunu düşünüyorum. Tavsiye ederim.