Evrenin bir simülasyon olması, onun gerçekliğini zedelemez. Yalnızca gerçekliği tanımlamak için tasarladığımız kelimenin (gerçek) ne anlama geldiğini değiştirir. Evren bir simülasyon olduğunda kelimeler de simülasyonun birer parçası olurlar ve simülasyonun içerisinde tasarlanmışlardır. Sonuç olarak simülasyondaki hiç bir kelime mutlak geçerli bir anlama sahip değildir.
Evrenin bir simülasyon olması, onun gerçekliğini zedelemekten ziyade, tasarladığımız simülasyonların bazılarının "gerçeklerden" bir farkı olmayabileceği anlamına gelebilir. Bu insan zihninin bir bilgisayara hapsedilebileceği anlamına ya da bir bilgisayarın tıpkı insan gibi "öz farkındalıklı" bir bilince sahip olabileceği gibi "kabullenmekte zorlanacağımız" anlamlara gelebilir.
Bu bir bakıma biz de dahil tüm canlı varlıkların birer Golem olabileceği anlamını taşır. "Tek bir tekil bilinç mevcuttur ve tüm varlıklar bu bilinçle kendini bilmektedir, bu bilincin eğilimleriyle evrilip şekil almaktadırlar." benzeri önermelere kapı açılır. (Vitalizm ve türevleri)