2025 50. kitabı
Gencoy Sümer Mavi Kolye'de, Feneryolu Cinayetleri'nden tanıdığımız, Ülkü Lokantasının sahibi, Dedektif Kerim Ülkü'nün yepyeni bir macerasını anlatıyor. Agatha Christie romanlarını seviyorsanız bu romanda o tadı fazlasıyla bulacaksınız. Harika bir Katil Kim polisiyesi sizleri bekliyor. Katilin kim olduğuna adım adım yaklaşırken kafanızda çeşitli adaylar oluşacak fakat gerçek katili bulmakta zorlanacaksınız. Hayretler içinde kalacağınız sürpriz bir sona da hazırlıklı olun. Gencoy Sümer'in, okurken su gibi akıp giden kalemine hayran kalacaksınız. Polisiye edebiyatımıza kazandırdığı, Rahat Polisiye terimine muhteşem bir örnek olan Mavi Kolye'de, polisiyeye dair aradığınız her şeyi bulacaksınız. Filyos, Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesine bağlı bir beldedir. Dedektif Kerim Ülkü, beldenin ileri gelenlerinden İhsan Ayverdi'nin daveti üzerine Filyos'a gelir. Onu bu şirin beldeye getiren sebepler arasında aslında bir cinayeti çözmek olmasa da daha geldiği ilk andan itibaren kendini bir cinayet soruşturmasının içinde bulur. Filyos'un en muhteşem yapısı olan, adına Mavi Kolye denen eve geldiği anda ev sahibi İhsan Bey'in ceseti ile karşı karşıya kalır. İçinden çıkılması ilk bakışta çok zor olan bu gizemli cinayeti çözmek için beldenin gazatesinin sahibi Vedat Beyaz ve Asayiş Şube Başkomiseri Murat ile iş birliği yapar. Soruşturma ilerledikçe ortaya bambaşka sorunlar ve sorular çıkar fakat Kerim Ülkü'nün keskin zekasının her soruna bir çözümü, her soruya bir yanıtı vardır. Gencoy Sümer Mavi Kolye
Mavi KolyeGencoy Sümer · Herdem Kitap · 202080 okunma