2025 13. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2025 20:24
İş Bankası Kültür Yayınları Türk Edebiyatı Klasikleri Dizisi deyince bende akan sular duruyor. O kadar çok seviyorum ki… Kitaplığımdaki görüntüleri olsun, içerikleri olsun, beni mest ediyor. Zavallı Necdet de uzun zamandır okumak istediğim ve bana en çok tavsiye edilen kitaplardan biriydi. Adından da anlaşılacağı üzere ana karakterimiz Necdet’in hayat hikâyesi pek de iç açıcı değil. Öncelikle şunu söylemek isterim ki kitap bir çırpıda bitiyor, çok akıcıydı. Aşk-ı Memnu havası vardı kitapta, bu yüzden de çok sevmiş olabilirim. Aşkından gözü dönmüş Meliha, kocası İbrahim Şemsi’yi Necdet ile aldatıyor. Meliha’nın gözü hiçbir şey görmemekle birlikte Necdet’i sürekli sıkıştırmalarıyla her an ‘Aha şimdi bir şey olacak!’ heyecanıyla kitap kendini bir çırpıda okutuyor. Necdet’in de arkadaşı İbrahim Şemsi’ye nankörlük yapmamak istemesi sebebiyle kendini hep Meliha’dan uzak tutmaya çalışması Meliha’yı daha da çılgına çevirir. Necdet’i seven Müzehher’in ise her şeyim farkında olup yataklara düşmesi ama bir kere ağzını açmaması beni kanser etti diyebilirim. Ayrıca Necdet’in de Meliha’yı istemeyip sadece ona hayır demekle kalmayıp, gidip kocası İbrahim Şemsi’ye her şeyi anlatmış olmasını da isterdim. Kitapta aslında bir tarafın diğer taraftan daha çok suçu ya da suçsuzluğu yok. Meliha ne kadar suçluysa Necdet de o kadar suçludur. Necdet ne kadar zavallıysa Meliha da o kadar zavallıdır. Kitapta aslında, gerçek hayatta bu gibi durumlarda hemen erkeğin saflığı kadının kuyruk sallayışı dile getirildiği gibi hemen kadına oynak etiketinin yapıştırılması konu edinmiş. Neyse efendim… Ben çok sevdim, bayıldım hatta. Mutlaka okumalısınız.
2025 Okuma Raporları
Zavallı NecdetSafvet Nezihi · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20215,2bin okunma