Puan vermedi·238 syf.····Okunma: 27 Şubat 2025 01:16 Kitaba başladığınızda bilmediğiniz çok fazla kelimeyle karşılaşabileceğiniz için kitabı sıkıcı bulabilirsiniz. Hatta ben bu sebeple yıllar önce bu kitabı okumaya başlayıp sıkılıp bırakmıştım. Burada yapılması gereken bilmediğiniz kelimelerin anlamlarını öğrenmek için zaman kaybetmemek. Çünkü o kelimeleri bilmemek kitabın okunmasına kesinlikle engel değil. Bu sefer kitabı okurken nadiren birkaç kelimenin anlamına gerçekten merak ettiğim için baktım. Hikaye Osmanlı döneminde geçtiği için yazar hikayenin daha gerçekçi olup okuyucuyu atmosferin içine çekmek adına Osmanlı döneminde kullanılan ama günümüzde hiç duymadığımız kelimelere yer veren bir dil kullanmış. İşte bu yüzden de kelimelerle vakit kaybetmeden kendinizi olayın örgüsüne bıraktığınız zaman kitabın tadını çıkartmaya başlıyorsunuz. Hikaye oldukça sürükleyici. Yazar birçok farklı olay örgüsü oluşturarak bunları hikayenin ana akışında birleştirmiş. Bu durum daha da iştahlı bir şekilde kitabı okumanızı sağlıyor. Tüm bu yaşananların bağlandığı son enteresandı ve çok hoşuma gitti. İhsan Oktay Anar bu kitabı ile takibe aldığım yazarlar listesine girdi.