Kitabı ilginç adı ve psikoloji&kişisel gelişim kategorisinde gördüğümde okumak istediğime karar verdim.
Kişisel psikoterapi seanslarının düzenlenmiş haliyle yaşanan farkındalıklara değinen bir eder. Bu şekilde bakıldığında burada psikiyatr ile olan görüşmeler ile kişinin farkındalıkları esas.
Psikiyatr ile seansların birçok çeşidi olmakla beraber terapi süreci aşağı yukarı kitaptaki gibidir. Olağanüstü, sihirli değnek ya da bir anda büyümenin hayatınızın değiştiği olaylar dönmez.
Bununla birlikte farkındalık yaşamak ile bu farkındalığı tersine çevirip işlevsel hale dönüştürmek kolay değildir. Tekrara düşüyor gibi anlaşılmasının sebebi bu diye düşünüyorum. Keza kitapta da yazar zaman zaman psikiyatristine tekrara düştüğünü aynı şeyleri yaşadığını fark ettiğini söyler.
Bu durum aslında döngüyü anladığınızı ve yaşadıklarınızı bilinçli yaşamaya başladığınızı gösterir.
Genel olarak kitap belli noktalarda çok kişiselken zaman zaman da evrensel duygulara ve odaklara yer vermiş.
Dili anlaşılır ve sade. Böyle proje kitaplar insanlara duygularında yalnız olmadıklarını hissettirerek çaresizlikten bir miktar uzaklaştırır.