2025 4. kitabı
Okurken çok keyif aldığım, kitap bittikten sonra şöyle yarım saat kitabın kapağına daldığım anlar yaşadım. Kitabı eşe dosta anlatmak için aradım, açmayanı eve çağırdım. Kesinlikle herkesin okuyup beğeneceğini düşünüyorum ve şiddetle tavsiye ediyorum. Yu Hua'nın "Yaşamak" romanı bir ailenin çöküşünü ve yeniden doğuşunu konu alıyor. Romanın başkahramanı Fugui, zengin bir ailenin şımarık oğluyken, kumar bağımlılığı yüzünden tüm servetini kaybeder. Fugui de kendini dibe vurmuş bir halde bulur. Acı ve Dram Dolu Bir Yolculuk Fugui'nin hayatı, kayıplarla dolu acı bir yolculuğa dönüşür. Ailesini, servetini ve hatta itibarını kaybeder. Ancak, tüm bu zorluklara rağmen, hayata tutunmayı başarır. Roman, okuyucuya "bu kadarı da olmaz, olmamalı !" dedirten, dram dolu olaylarla örülüdür. Ancak, Yu Hua'nın akıcı ve sade anlatımı sayesinde, bu trajedileri bir solukta okumak kaçınılmazdır. "Yaşamak", sadece bir çöküş hikayesi değil, aynı zamanda bir yeniden doğuş hikayesidir. Fugui, kayıplarının ardından, hayata yeniden tutunmayı ve ailesi için mücadele etmeyi öğrenir. Roman, umudun ve hayata bağlılığın önemini vurgular.
YaşamakYu Hua · Jaguar Kitap · 202670,8bin okunma