Siyonizm Dosyası Kitap İncelemesi
2025 23. kitabı
Okunma: 01 Mart 2025 22:59
Fransız Yazar Roger Garaudy'in kaleme aldığı bir eserdir. Yazarın yazdığı kitaplara baktığımda çoğu kitabı İsrail ve Siyonizm ile ilgili olduğunu gördüm. Buda bize farklı bakış açıları kazandırma noktasında önemli bir kaynak olabilir. (okursak) Siyonizm nedir ve nasıl ortaya çıkmıştır? Teodor Herzl kimdir? Ve bu projede rolü nedir? İşgalci İsrail'in Tarihî nerden geliyor? Asıl amacı nedir ve neyi hedeflemektedir? Kitabı Mukaddes in bu konudaki konumu ve önemi nedir? Filistinliler topraklarını sattı fikri ne kadar tutarlıdır? İddiaların gerçeği nedir? Bu ve benzeri birçok sorunun cevabını kanıtlarla kaynaklarıyla objektif bir şekilde açıklıyor. Yazar, İsrail denildiğinde akla gelen ve büyük projelerin temelini oluşturan Siyonizm'in tarihine ve kökenlerine götürerek, bu ideolojinin arka plandaki gerçeklerini ve amaçlarını tarihsel bir şekilde ele alarak anlaşılmasını sağlıyor. Yazar çoğu insanın gözden kaçırdığı ve manipüle edildiği "antisemitizm" projesine de ışık tutarak tarihin karanlık ve çarpıtılmış gerçeklerini de gün yüzüne çıkarıyor. Geçmişten beri Yahudilerin ve Siyonizm projesinin getirdiği vahşetin ve çatışmaların dünyadaki yansımalarını da ele alıyor. Kitapta aynı zamanda Nazi felsefesiyle Siyonizm arasında bağlantı kurarak, iki durumun siyasi olarak benzerliğine dikkat çekiyor Aşiret kafasıyla hareket eden siyasi Siyonizm'in Tevrattan davasına uygun cümleler ayıklayarak gelecek inşaası için kullandığını belirtiyor. Kitabı okurken şunu soruyoruz kendimize: Avrupa'nın göbeğinde ırkçılıktan katledilen Yahudilerin kefaretini niçin Filistinliler ödüyor. Siyonizm dini mi yoksa siyasi mi? Her yahudi siyonist mi? Filistin tarihî içinde Yahudilerin yeri neresi? Niçin daha önce zulme uğradıkları halde Filistin'e göç etmediler? Vaat edilen Topraklar gerçek mi yoksa hayal mi? Tüm bu soruları kitabi okurken düşünmüyor değilim. Kitabı okurken sabırlı olmalısınız anlayarak okumanızı tavsiye ediyorum şimdiden iyi okumalar #k:396698roger Roger Garaudy
Siyonizm DosyasıRoger Garaudy · Pınar Yayınları · 2023430 okunma