·232 syf.····Okunma: 27 Şubat 2025 03:19 Bu kitabı okumadan evvel gerçek bir hikaye mi değil mi araştırmadım. Okuduktan sonra fark ettim ki yazar, mesajını romanlaştırarak vermek istemiş. Yerler gerçek, yaşananlar gerçek, durum tahlilleri gerçek... Özellikle Siyasal Bilgiler okumuş Asteğmen Murat karakterinin konuşmalarıyla, olay ve durum analizleriyle verilmek istenen mesaj net olarak okura geçmekte. Hikayeye gelince, 21 kişilik bir komando timinin iki kol halinde ve başlarında Yüzbaşı Tayfunla birlikte bir dizi operasyon,pusu, ve en güçlü düşman doğayla mücadelesi bir araç olarak seçilmiş. Bu timin parça parça ilerleyerek, yüzlerce kişilik ana kampa saldırısı ve sadece 21 kişiyle Cehennemdere Kanyonunda yazdığı destansı hikâye, yalın ve akıcı bir dille birleşince okuması son derece keyifli bir eser ortaya çıkmış oluyor. Okurken acaba devamında ne olacak diyerek gözlerimi tutamadığım, bir an evvel merakımı gidermeye çalıştığım onlarca kısmı içeren bu kitapta heyecan bir an bile içinizden eksik olmayacak.
Son olarak; " batıya, memleketlerinize, döndüğünüzde burada yaşadıklarınızı anlatmayın nasıl olsa anlamayacaklar." cümlesini yazan yazar belki de onların anlatmasına gerek kalmasın diye yazmıştır bu eserini?