Puan vermedi·408 syf.····Okunma: 01 Mart 2025 13:51 Araya giren hastalıklar, sınavlar,dersler derken sonunda bitirebildiğim bir kitap... İlk defa bu kadar uzun bir klasik roman okuyorum.
Kitabın konusu ve karakterlerinden bahsedersek büyük bir karmaşa diyebiliriz. İlk 100 sayfada kimin kim olduğunu anlamaya çalışıyoruz. (Çok fazla karakter var ve çok karışık.) Aslına bakarsanız iki farklı kuşaktaki aileyi anlatıyor diyebiliriz. Bunun yanı sıra aşk,intikam,kin,nefret vb. gibi duygular da çok fazlaydı.
Her şey Mr.Lockwoodun Thruscross Çiftliğine taşınmasıyla başlıyor. Kiracı olan Mr. Lockwoodun uğultulu tepelerdeki ev sahibini ziyaret etmek için gittiğinde tuhaf şeyler olduğunu anlıyor,hasta olup geri dönüyor. Daha sonra kahyası Mrs.Dean'den Uğultulu tepelerdeki ailenin bütün hayat hikayesini dinlemeye başlıyoruz. Earnshaw'ın( Baba) bulup getirdiği Mr.Heathcliff'in baba öldükten sonra üvey kardeşleri tarafından uğradıği zorbalıkları,nefretleri okuyoruz. Mr.Heathcliff gönlünü bu kardeşlerden kız olan Catherineye kaptırıyor. Bu kısımlarda aslında "davul bile dengi dengine" cümlesini okuyoruz. Bir süre sonra Mr.Heatcliff evi terkediyor ve seneler sonra değişmiş olarak geliyor. Bundan sonrası aldığı intikamlar, zorbalıkları,hırsını,kinini okuyoruz. Catherine,Mr.Lintonla evleniyor. Mr.heatcliff, Mrs.Isabella ile evleniyor. Belli bir sayfadan sonra Mr.heatcliffin hastalıklı duyguları ve aşkını okuyoruz.
Kitap hakkında yorum yapacak olursam bu tamamen bir aşk romanı diyemem. Her ne kadar aşk romanı diye de bilinse öyle değil. Hastalıklı duygular,öfke,nefret,kin,intikam vb. gibi çok fazla duygu okuyoruz. İlk 200 sayfa okunmasından çok fazla zevk alamadım. Ondan sonrası çok sardı diyebilirim. Sadece hafta sonları okuyarak,uzun bir süreçte okudum. Güzel bir kitaptı, ilk başta okuması zor olsa da, zorluğu aşınca kendini okutturuyordu. Bu kitapta aşktan çok hastalıklı bir aile kavramı da yer alıyor bence. Karakter karmaşası çok fazlaydı,o yüzden yorucu bir kitaptı. Her ne kadar bu yorumları yapsam da okurken zevk aldığım için tavsiye edebileceğim bir kitap.